Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatiekunde
Vergelijk

Naast je opleiding

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Studievereniging VIA

VIA (Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam) is de studievereniging voor UvA-studenten die de bachelor Informatica, Kunstmatige intelligentie of Informatiekunde volgen.

  • VIA organiseert onder meer lezingen, themadagen, congressen, excursies, feesten, gezamenlijke weekends en borrels
  • De VIA-onderwijscommissie houdt zich bezig met de kwaliteit van het onderwijs en verzorgt de tentamenbank, de bijlesbank en de boekenverkoop
  • Leden krijgen korting op studieboeken en op vrijwel alle activiteiten
  • Website VIA

Studenteninvloed

Op de universiteit mag je je stem laten horen en je eigen onderwijs beoordelen. Op diverse niveaus is er inspraak van studenten op het onderwijsbeleid van de universiteit. Voorbeelden zijn de opleidingscommissie en de facultaire studentenraad. Ook is het mogelijk om als student-assistent voor de opleiding te werken. Je geeft dan bijvoorbeeld les aan eerstejaarsstudenten en weet precies wat er onder de studenten leeft. Zo kun jij je inzetten voor het onderwijs en je medestudenten en daarnaast nuttige ervaring opdoen.

Cultuur

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.