Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatiekunde
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Informatiekunde echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Presentatie Informatiekunde terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt opleidingsdirecteur Sander van Splunter over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Iris, Renske en Simon lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

De bachelor Informatiekunde in beeld

Benieuwd hoe het is om Informatiekunde te studeren? Studenten Noelle en Noureddine en docent Dick Heinhuis vertellen je wat de studie inhoudt en wat je ermee kunt als je afgestudeerd bent.

Eerstejaarsvak Webprogrammeren en databases

Tijdens het eerstejaarsvak Webprogrammeren en Databases leer je in korte tijd een interactieve en dynamische website maken. In een klein groepje leer je een idee omzetten in een concreet ontwerp dat je vervolgens samen gaat programmeren. Bekijk hier het project van Kim, Anne, Morris, Patrick en Tristan: de MixerFixer!

Meestgestelde vragen

  • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

    Informatiekunde aan de UvA is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcolleges, werkcolleges, practica en academische vaardigheden. De andere helft van de tijd gebruik je voor zelfstudie.

    Vanaf september 2021 is al het onderwijs weer zoveel mogelijk op de campus. Hoorcolleges kunnen nog hybride of online zijn. Werkgroepen, practica en het tutoraat vinden plaats op het Science Park.

Een dag uit het leven van …

Student Renske laat je in haar vlog een dag uit het leven van een student Informatiekunde aan de UvA zien.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Renske
Dag mensen, ik ben Renske, derdejaarsstudent Informatiekunde
Iris
Hoi, Iris hier! Heb je een vraag over de opleiding?
Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Science Park Campus in 1 minuut

Geen tijd om naar de campus te komen? In 1 minuut zie je waar jij straks rondloopt als je Informatiekunde aan de UvA kiest!

Vraag brochure aan

Wil je de belangrijkste informatie over de opleiding offline doorlezen?