Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Bachelor

Interdisciplinaire sociale wetenschap

Opslaan in favorieten

Als student Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) leer je om maatschappelijke vraagstukken op een interdisciplinaire manier te bekijken. ISW benadert deze vraagstukken vanuit inzichten en theorieën uit verschillende sociale wetenschappen, zoals politicologie, psychologie, antropologie, sociologie en sociale geografie en planologie. Want al deze inzichten zijn nodig om dichter bij een passende oplossing te komen. Ben jij diegene die onze complexe wereld een stukje overzichtelijker maakt?

Online open dag

Kennismaken met Interdisciplinaire sociale wetenschap? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Studieprogramma

Bij Interdisciplinaire sociale wetenschap start je de studie met een kennismaking met de kerndisciplines: antropologie, sociologie, politicologie, sociale geografie en. Tijdens het tweede jaar staat de verdieping in interdisciplinariteit centraal. Je leert de disciplines combineren en toepassen op twee zelfgekozen thema’s. Het derde jaar staat in het teken van transdisciplinariteit: hoe gebruik je de opgedane kennis? Je kiest tussen een wetenschappelijk of een toegepast afstudeerprofiel.

Wat houdt deze studie in?

Wat zijn grote hedendaagse maatschappelijke uitdagingen en hoe kunnen we inzichten uit verschillende sociaal-wetenschappelijk disciplines toepassen om deze vraagstukken op te lossen? Docent Javier Koole en studenten Jesse en Sarah vertellen je er meer over in de video hiernaast.

Na je studie

Na de bachelor Interdisciplinaire sociale wetenschap kunnen onze studenten terecht bij een grote diversiteit aan masterprogramma’s binnen en buiten de Universiteit van Amsterdam. Interdisciplinaire sociale wetenschap geeft aansluiting tot alle 21 masterprogramma’s van de Graduate School of Social Sciences. Ook komen onze studenten op heel veel andere plekken terecht. Ze kiezen bijvoorbeeld voor masterprogramma’s van Pedagogiek, Onderwijskunde, Communicatiewetenschap, Filosofie of aansluitende mastertracks van Psychologie.

Past Interdisciplinaire sociale wetenschap bij jou?

Ben je geïnteresseerd in het samenspel tussen mens, cultuur en samenleving? Vind je het interessant om vraagstukken te bekijken vanuit meerdere invalshoeken en disciplines en streef je ernaar oplossingen voor problemen te zoeken? Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk creatief en intellectueel gestimuleerd te worden? Dan is Interdisciplinaire sociale wetenschap vast iets voor jou. Deze bachelor helpt jou graag je te ontwikkelen tot een innovatieve, out-of-the-box denker en doener, getraind in de vaardigheden die in de 21e eeuw noodzakelijk zijn.

Feiten & cijfers
Diploma BSc Interdisciplinaire sociale wetenschap
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56631