Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Oudheidwetenschappen
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Oudheidwetenschappen echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. De volgende Proefstudeerweken zijn van 22 november t/m 3 december.

Wat houdt deze studie in?

Hoogleraar Vladimir Stissi en student Gijs vertellen over de unieke bachelor Oudheidwetenschappen.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Oudheidwetenschappen? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Gijs
Hi, ik ben Gijs en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over Oudheidwetenschappen? Stuur me een berichtje via Instagram!
Stel je vraag aan Gijs
Augustus Prima Porta

In deze video neemt universitair docent Oude Geschiedenis Martijn Icks je mee naar het Allard Pierson museum waar een heel bijzonder beeld van keizer Augustus te zien is. Wat zegt dit beeld over Augustus? En hoe kijken wij in onze huidige tijd naar dit beeld? Dat zijn vragen waarop deze video antwoord geeft en waar je je tijdens een opleiding Oudheidwetenschappen mee bezig houdt.

Webinar Oudheidwetenschappen

Wat houdt de bachelor Oudheidwetenschappen in? In deze video delen docenten en een student van Oudheidwetenschappen hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Een student vertelt

Wat is ACASA? Welke opleidingen worden er door ACASA aangeboden? En welke voor- en nadelen heeft het volgen van een opleiding bij ACASA? Bekijk de video en kom achter de antwoorden!