Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Oudheidwetenschappen
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of Oudheidwetenschappen de studie is voor jou? Ontdek wanneer de eerstvolgende open dagen zijn en oriënteer je alvast met de onderstaande informatie en video’s.

Wat houdt deze studie in?

Hoogleraar Vladimir Stissi en student Gijs vertellen over de unieke bachelor Oudheidwetenschappen in Amsterdam.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Augustus Prima Porta

In deze video neemt universitair docent Oude Geschiedenis Martijn Icks je mee naar het Allard Pierson museum waar een heel bijzonder beeld van keizer Augustus te zien is. Wat zegt dit beeld over Augustus? En hoe kijken wij in onze huidige tijd naar dit beeld? Dat zijn vragen waarop deze video antwoord geeft en waar je je tijdens een opleiding Oudheidwetenschappen mee bezig houdt.

Webinar Oudheidwetenschappen

Wat houdt de bachelor Oudheidwetenschappen in? In deze video delen docenten en een student van Oudheidwetenschappen hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Een student vertelt

Wat is ACASA? Welke opleidingen worden er door ACASA aangeboden? En welke voor- en nadelen heeft het volgen van een opleiding bij ACASA? Bekijk de video en kom achter de antwoorden!