Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Psychobiologie
Opslaan in favorieten

Keuzeruimte

Binnen het derde jaar heb je 42 EC vrije keuzeruimte die je helemaal zelf kunt invullen. Dit geeft je de kans om je kennis te verbreden of juist te verdiepen op een onderwerp waar je graag meer over wilt leren. Maar je kunt deze tijd bijvoorbeeld ook gebruiken voor een uitwisseling naar het buitenland.

Minor: verdieping buiten je vakgebied

Je kunt ervoor kiezen om je keuzeruimte in te vullen met losse vakken van buiten de opleiding Psychobiologie, maar wist je dat de UvA ook een aanbod heeft van meer dan 100 minorprogramma’s? Een minor is een vast programma van 30 EC waarin je je verdiept in een onderwerp van buiten je eigen opleiding. Dat kan bij een specifieke opleiding zijn, of juist op een interdisciplinair onderwerp. Door bijvoorbeeld de minor Computational Science vergroot je de kans op toelating tot de master Computational Science.

Uitwisseling naar het buitenland

Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Als jij dat ook wil, dan kun je het een semester van het derde jaar gebruiken om op uitwisseling te gaan. 

Honoursprogramma

Misschien kun je en wil je al eerder in de opleiding extra uitdaging naast het reguliere programma. In dat geval kun je het honoursprogramma volgen. Als honoursstudent krijg je de mogelijkheid om je maximaal te ontwikkelen; je volgt een op maat gemaakt programma van extra vakken met een totale studielast van 30 EC (verspreid over drie jaar). Ook in dit geval kun je kiezen voor meer specialisatie of juist meer verbreding. Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast je bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt.

Terug naar: