Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Psychobiologie

Studiebegeleiding en - advies

Psychobiologie

Bindend studieadvies

Bij de opleiding Psychobiologie krijg je in het eerste jaar een bindend studieadvies (BSA). Studenten die in juli minder dan 42 studiepunten hebben behaald, mogen hun bachelor niet voortzetten. Gedurende je eerste studiejaar krijg je drie keer een advies over je studievoortgang.

  • In november krijg je informatie na je eerste resultaten.
  • In januari en april krijg je een voorlopig studieadvies.
  • In juli krijg je een bindend studieadvies: hiermee wordt bepaald of je de opleiding mag voortzetten.

Studiebegeleiding en academische vaardigheden

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen met je studie, is er veel aandacht voor studiebegeleiding, bijvoorbeeld tijdens het eerste jaar in het vak Academische Basisvaardigheden (ABV). Je hebt dan elke week een bijeenkomst met een groep van ongeveer 16 studenten. Binnen ABV besteed je samen met de docent tijd aan je manier van studeren, het leerproces, de samenwerking met medestudenten en de aanpak en voortgang van je studie. Ook voer je individuele mentorgesprekken met je begeleider. Daarnaast train je je academische vaardigheden, zoals schrijven op wetenschappelijk niveau, presentatietechnieken en het opzetten van een eigen onderzoek. In het tweede jaar wordt de begeleiding voorgezet met het master-oriëntatietraject.

Studieadviseur

Een studieadviseur heeft een goed overzicht van de studiemogelijkheden binnen de opleidingen. De studieadviseur heeft, behalve met studenten, ook goede contacten met de docenten en kan daardoor als intermediair tussen beide groepen functioneren.
Bij de studieadviseur kun je onder andere terecht voor:

  • ​Advies wanneer persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden;
  • Begeleiding bij het maken van keuzes;
  • Vragen over extra uitdaging en verdieping;
  • Advies over je studieplanning en bij studievertraging;
  • Ondersteuning bij effectiever studeren.

Marleen Enschede is de studieadviseur van Psychobiologie.

Neem contact met haar op

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking, chronische ziekte of dyslexie en wil je - voordat je met een studie start - weten wat de UvA aan begeleiding en ondersteuning kan bieden?

Lees hier alle informatie