Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiebegeleiding

Mentor

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen met je studie, is er in het eerste jaar veel aandacht voor studiebegeleiding, bijvoorbeeld in het vak Academische Basisvaardigheden (ABV). De docent van dit vak is ook je mentor. In kleine groepen van ongeveer 16 studenten kom je wekelijks bij elkaar en oefen je je academische vaardigheden, zoals schrijven op wetenschappelijk niveau, presentatietechnieken en het schrijven van een onderzoeksvoorstel. Je besteedt aandacht aan je manier van studeren, de samenwerking met medestudenten en de voortgang van je studie. Je kunt je mentor om hulp vragen bij het leerproces en de aanpak van de studiestof. Ook heb je twee keer per jaar een individueel gesprek over je studievoortgang. In het tweede jaar wordt de begeleiding voorgezet met het master-oriëntatietraject.

Studieadviseur

De studieadviseur van Psychobiologie is Marleen Enschede. Je kunt bij haar onder andere terecht voor:

  • ​Advies wanneer persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden;
  • Begeleiding bij het maken van keuzes;
  • Vragen over extra uitdaging en verdieping;
  • Advies over je studieplanning en bij studievertraging;
  • Ondersteuning bij effectiever studeren.

Heb je nu al vragen over de opleiding? Aarzel dan niet om contact met haar op te nemen.

Studeren met een functiebeperking

De studieadviseur is ook je eerste aanspreekpunt als je studeert met een functiebeperking, chronische ziekte of dyslexie. Wil je graag  weten welke begeleiding en ondersteuning de UvA nog meer biedt?

Alles over studeren met een functiebeperking

Bindend studieadvies

Aan het eind van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies (BSA). Studenten die aan het eind van het studiejaar minder dan 42 EC (van de 60) hebben behaald, mogen de bachelor Psychobiologie niet voortzetten. Je ontvangt je bindend studieadvies in juli. Om te voorkomen dat een eventueel negatief advies je overvalt, krijg je al drie keer eerder een advies over je studievoortgang: een préadvies in november op basis van je eerste resultaten, en een voorlopig studieadvies in januari en april. Bij het advies wordt rekening gehouden met eventuele bijzondere omstandigheden zoals ziekte of persoonlijke factoren.