Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Hieronder vind je veelgestelde vragen over de toelating, selectie, inschrijving en Studielink. Staat je vraag er toch niet bij? Neem dan contact op met de Admissions Office.

Algemene vragen

 • Kun je naar mijn vooropleiding kijken en vertellen of ik toelaatbaar ben?

  Als je een niet-Nederlandse vooropleiding hebt, kunnen we alleen je vooropleiding controleren als we alle relevante documenten hebben ontvangen. We gaan niet vooraf checken of je aan de ingangseisen voldoet.

  Het is in eerste instantie aan jou om te beoordelen of je voldoet aan de eisen van de bacheloropleiding psychologie. We begrijpen dat dit moeilijk is als je een niet-Nederlandse vooropleiding hebt, maar we kunnen echt pas iets zeggen over je opleiding nadat we alle relevante documenten hebben ontvangen.

  Gebruik de diploma calculator om de vooropleidingseisen van Internationale diploma’s te checken. Als je vooropleiding niet in de lijst staat, betekent dit niet dat je je niet kunt aanmelden, maar dat we op individuele basis moeten kijken of jouw diploma aan de vooropleidingseisen voldoet. 
  De informatie in de diplomacalculator is met de grootste zorg samengesteld. Aan de diplomacalculator kunnen echter geen rechten worden ontleend.
   

 • Hoe kan ik mijn collegegeld betalen?

  Voor vragen over het collegegeld en de betaling ervan kun je het beste contact opnemen met de Student Service Desk. Je kunt ook alvast deze website bekijken. De Student Service Desk is te bereiken via deze link

Vragen over de toelatingseisen

Vragen over de resultaten van de selectie

Overige vragen

 • Staat je vraag er niet tussen?

  Bekijk de FAQ van de UvA voor meer info over geldzaken, inschrijving, studievoorlichting, wonen en loopbaan. 

   

  Je kunt ook contact opnemen met onze onderwijsbalie: educationdesk-psy@uva.nl. Je mail wordt altijd beantwoord, maar dit kan in drukkere periodes iets langer duren dan je van ons gewend bent.