Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Psychologie
Opslaan in favorieten

Frequently Asked Questions

Hieronder vind je veelgestelde vragen over de toelating, selectie, inschrijving en Studielink. Staat je vraag er toch niet bij? Neem dan contact op met de Admissions Office.

 • Blijven de ingangseisen gelijk voor het studiejaar 2022-2023?

  Ja, deze blijven gelijk. Je bent toelaatbaar met een VWO diploma met een voldoende voor Engels, een HBO-propedeuse aangevuld met wiskunde en Engels op VWO niveau, een HBO diploma aangevuld met Engels op VWO niveau of via het colloquium doctum (Engels, wiskunde, biologie).

 • Ik heb nog geen mail gekregen met mijn UvAnetID, wat moet ik doen?
  1. Zorg ervoor dat je inschrijving in Studielink compleet is.
  2. De Centrale Studenten Administratie (CSA) stuurt binnen 48 uur na je aanmelding in Studielink een email met daarin je UvAnetID. Hou ook goed je spam map in de gaten.
  3. Zorg ervoor dat je de inbox checkt van het emailadres dat je hebt opgegeven in Studielink.

  Let op dat de Onderwijsbalie Psychologie het proces niet kan versnellen. Zorg er voor dat je op tijd bent ingeschreven. We adviseren je niet te wachten tot 15 januari, maar al een paar dagen eerder je inschrijving compleet te maken.

Algemene vragen

 • Kun je naar mijn vooropleiding kijken en vertellen of ik toelaatbaar ben?

  Als je een niet-Nederlandse vooropleiding hebt, kunnen we alleen je vooropleiding controleren als we alle relevante documenten hebben ontvangen. We gaan niet vooraf checken of je aan de ingangseisen voldoet.

  Het is in eerste instantie aan jou om te beoordelen of je voldoet aan de eisen van de bacheloropleiding psychologie. We begrijpen dat dit moeilijk is als je een niet-Nederlandse vooropleiding hebt, maar we kunnen echt pas iets zeggen over je opleiding nadat we alle relevante documenten hebben ontvangen.

  Gebruik de diploma calculator om de vooropleidingseisen van Internationale diploma’s te checken. Als je vooropleiding niet in de lijst staat, betekent dit niet dat je je niet kunt aanmelden, maar dat we op individuele basis moeten kijken of jouw diploma aan de vooropleidingseisen voldoet. 
  De informatie in de diplomacalculator is met de grootste zorg samengesteld. Aan de diplomacalculator kunnen echter geen rechten worden ontleend.
   

Vragen over de toelatingseisen

Vragen over de resultaten van de selectie

 • Ik heb rangnummer 640, maar ik heb wel een aanbod gekregen, klopt dat? Of sta ik nu op de wachtlijst?

  We hebben plek voor 600 studenten. Iedereen die een aanbod krijgt, heeft 14 dagen de tijd om het aanbod te accepteren of te weigeren. Als er na 14 dagen geen actie ondernomen is, vervalt het aanbod. Zodra er een aanbod geweigerd of vervallen is, komt er een plek vrij voor een nieuwe student. Je rangnummer verandert niet, dus ook met rangnummers boven de 600 is het mogelijk om een aanbod te krijgen.

Overige vragen

 • Staat je vraag er niet tussen?

  Bekijk de FAQ van de UvA voor meer info over geldzaken, inschrijving, studievoorlichting, wonen en loopbaan. 

   

  Je kunt ook contact opnemen met onze onderwijsbalie: educationdesk-psy@uva.nl. Je mail wordt altijd beantwoord, maar dit kan in drukkere periodes iets langer duren dan je van ons gewend bent.