Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met een hbo-propedeusediploma kan je je uiterlijk 15 januari aanmelden via Studielink voor Psychologie. Hierbij geef je aan dat je een hbo-propedeuse als vooropleiding hebt. Je aanmelding wordt wel geregistreerd, en geaccepteerd als je de toelatingsbeschikking kunt voorleggen.

Aanvragen toelatingsbeschikking hbo-propedeuse

Een toelatingsbeschikking hbo-propedeuse kun je aanvragen als de afdeling Psychologie bewijs heeft van

  • Engels op 6VWO-niveau
  • wiskunde op 6VWO-niveau
  • én als je hbo-propedeuse is geregistreerd bij de centrale studentenadministratie

Wanneer je wiskundecertificaat, de Engelse taalvaardigheidstoets, én je hbo-propedeuse bij ons geregistreerd zijn, krijg je een toelatingsbeschikking.

Begin op tijd

We raden je aan om je op tijd voor te bereiden voor een van deze toetsen. Je dient een toets (met positief resultaat) te hebben afgerond vóór 1 augustus. Toetsen aangeleverd na deze deadline worden niet meer geaccepteerd. Uiteraard kun je een toets die je de eerste keer niet haalt, herkansen bij het betreffende instituut, zolang je de gestelde deadline van 1 augustus niet overschrijdt.

Als je een van de toetsen met voldoende resultaat hebt afgerond (zie boven tevens voor de minimale eisen), dan dien je het officiële certificaat (met daarop alle behaalde scores) aan ons te overleggen.

Aanvullende eisen: Engels

Om aan te tonen dat je voldoende Engelse taalvaardigheid bezit, dien je een valide Engelse taalvaardigheidstest af te nemen, die niet ouder is dan twee jaar bij de start van het bachelorprogramma. Je kunt zelfstandig een van onderstaande toetsen afnemen:

  • TOEFL iBT test: minimumscore 92, tenminste 22 op iedere sub-score
  • IELTS test (Academic): minimumscore 6.5, tenminste 6 op iedere sub-score
  • Cambridge International Examinations: minimumscores Cambridge English: 180
  • Staatsexamen
    • Let op: deadline is 31 december

 

Aanvullende eisen: Wiskunde

Om aan te tonen dat je genoeg wiskundekennis bezit dien je een wiskundetoets af te nemen die niet ouder is dan twee jaar bij de start van het bachelorprogramma. Je kunt zelfstandig een van onderstaande toetsen afnemen:

Om aan de ingangseis te voldoen, kan een wiskunde A, B of C-certificaat (met een minimale score van 5,5) behaald worden. Voor de OMPT-A vragen we een minimale score van 70%.

Waar kan ik mijn certificaten inleveren?

Als je een certificaat aan een van de bovengenoemde instellingen behaald hebt, dan kun je dat inleveren bij de Education Desk Psychology. Let op: alleen het originele certificaat volstaat; voorzien van stempel en handtekening van het betreffende instituut.

Je kunt de balie bezoeken op werkdagen tussen 10:00 en 14:00 op de Roeterseilandcampus - gebouw G aan de Nieuwe Achtergracht 129-B, kamer G0.22. Je kunt de balie ook dagelijks bellen of mailen: 020-525 6770 of mailen op educationdesk-psy@uva.nl

Als je langskomt met het gecertificeerde document, dan maken wij daar een kopie van die wordt toegevoegd aan je dossier. Het originele certificaat kun je daarop weer meenemen naar huis.