Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Bachelor
Scandinavië studies
Opslaan in favorieten

Na je studie

Na je bachelor kun je een master volgen, de arbeidsmarkt op of promoveren. Lees wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

Een universitaire taal- of regiostudie leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Promotieonderzoek

Na een onderzoeksmaster kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Je doet dan vier jaar onderzoek, geeft onderwijs aan de universiteit en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.

De docenten van de opleiding Scandinavië studies doen zelf ook onderzoek. De onderwerpen variëren van middeleeuwse en moderne vertelvormen, runologie, taalverandering in Scandinavië tot Scandinavische kinder- en jeugdliteratuur en Scandinavische literatuurgeschiedenis.