Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dual Master

Redacteur/editor (Neerlandistiek)

Vergelijk

Het duale masterprogramma Redacteur/editor is een academische voorbereiding op een specifiek beroep. Binnen het programma doe je een halfjaar praktijkervaring op bij een uitgeverij. Dit masterprogramma biedt een gedegen inhoudelijke scholing met de mogelijkheid om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.

Werken bij een uitgeverij?

Een auteur schrijft een tekst, maar het is de uitgever die er een boek van maakt. Binnen de dynamische uitgeverswereld is behoefte aan inventieve medewerkers met een brede achtergrondkennis en belezenheid. Een baan binnen de uitgeverij is voor veel studenten een concreet en aantrekkelijk perspectief.

Dankzij de combinatie van theorie en praktijk is de duale master Redacteur/editor uniek in Nederland. Amsterdam is bovendien de meest uitgelezen plaats voor deze opleiding: hier zijn belangrijke Nederlandse uitgeverijen gevestigd.

Arbeidsmarkt

Academische voorbereiding op een specifiek beroep

Werkervaring

Stage van 6 maanden

Studieomgeving

Amsterdam waar belangrijke uitgeverijen gevestigd zijn

Na je studie

De duale master Redacteur/editor is gericht op een baan in de uitgeverij- en boekenwereld. Alumni van deze master werken ook bij  bij uiteenlopende culturele instellingen, musea, tijdschriften en de redacties van literaire of culturele radio- en televisieprogramma's.

Diploma

Redacteur/editor is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Neerlandistiek. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Neerlandistiek en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma MA Neerlandistiek
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 90 EC, 18 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60850
Locatie Universiteitskwartier