Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Scandinavië studies
Voorlichting en contact

Voorlichting en contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op of bezoek een van de voorlichtingsdagen.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Scandinavië studies en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je ontdekken of de studie echt bij je past, na de Bachelordag, doe dan mee aan UvA Proefstuderen of word Student voor een dag.

Algemene vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  • Bezoekadres: Turfdraagsterpad 15-17, 1012 XT Amsterdam, kamer 0.06
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4952

Studievereniging

Als student Scandinavië studies kun je lid worden van de studievereniging Nordom. Dit geeft je volop de gelegenheid om contacten te leggen met je medestudenten uit verschillende studiejaren. Nordom organiseert filmavonden, themabijeenkomsten en borrels. Ook verzorgt Nordom met enige regelmaat een tijdschrift waaraan zowel docenten als studenten meewerken. Met je lidmaatschap krijg je soms korting op studieboeken.

De vereniging is ook betrokken bij de organisatie van de Scandinavistendagen: een tweedaags congres dat eens in de twee jaar plaatsvindt, en dat bij toerbeurt georganiseerd wordt door de opleidingen Scandinavië studies in Amsterdam, Groningen en Gent. Tijdens het congres kunnen docenten en studenten, onderling en met Scandinavische gastsprekers, over een thema van gedachten wisselen.

Je kunt overigens ook buiten de universiteit lid worden van Scandinavische verenigingen, zoals het Deens Genootschap Dansk Samfund en de Noors-Nederlandse Vereniging en de Zweeds-Nederlandse Vereniging.