Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Duitslandstudies

Ben jij geïnteresseerd in Duitse literatuur, geschiedenis, taal en cultuur? Dan is de bachelor Duitslandstudies aan de UvA zeker iets voor jou. Je ontwikkelt je hier tot een academisch geschoolde Duitslanddeskundige met vloeiende beheersing van het Duits.

Registratie voorlichting Bachelordag

In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus kon de UvA Bachelordag op 14 maart helaas niet doorgaan. Wel hebben we opnames gemaakt van infomatierondes voor een lege zaal. Bekijk hieronder de voorlichting voor Duitslandstudies. Een online voorlichting is niet hetzelfde als een voorlichtingsronde bij de UvA zelf, maar we hopen dat de video je toch voldoende informatie geeft om een vervolgstap te kunnen maken in je studiekeuzeproces.

Bekijk de voorlichtingsronde Duitslandstudies

Duitslandexperts zijn internationaal gevraagd

Duitslanddeskundigen zijn van groot belang omdat zij inzicht hebben in ons grootste buurland en onze belangrijkste handelspartner. Duitsland is in Europa een centrale macht en hoofdrolspeler, maar daarnaast ook op mondiaal niveau zeer actief. Een afgeronde bachelor Duitslandstudies stelt zodoende een breed scala aan beroepen voor je open, zoals journalist, onderzoeker, leraar Duits, beleidsmaker, adviseur of een andere functie in het bedrijfsleven en verscheidene functies bij uitgeverijen en culturele instellingen.

Video wordt geladen..
Q&A BA Duitslandstudies Thomas Ernst

Is Duitslandstudies iets voor jou?

  • Je bent geïnteresseerd in de Duitse taal, cultuur en maatschappij van verleden tot heden.
  • Het lijkt je leuk om een semester aan een Duitstalige universiteit te studeren.
  • Je wilt graag deelnemen aan debatten over allerlei actuele thema’s, met medestudenten en wetenschappers.

Waarom Duitslandstudies aan de UvA?

  • De bachelor Duitslandstudies combineert talenkennis met inzicht in de Duitse cultuur, literatuur, geschiedenis, maatschappij en (nieuwe) media.
  • Je gaat regelmatig op excursie naar Duitsland.
  • Tijdens je studie profiteer je van het netwerk van Duitsland-gerelateerde instituten in Amsterdam, waardoor je bijvoorbeeld veelzijdige stagemogelijkheden krijgt.
  • Duitslandstudies heeft een jong en enthousiast team van internationaal georiënteerde docenten. ​Studenten en docenten kennen elkaar.
  • Op het veld van de (journalistieke) schrijfpraktijk werkt de opleiding samen met het Duitsland Instituut Amsterdam, Haus der Kulturen der Welt (Berlijn), Süddeutsche Zeitung (München) en weblog Digitur (Essen).
  • De opleiding besteedt veel aandacht aan beroepsoriëntatie.
  • ​Amsterdam maakt deel uit van een mondiaal netwerk van twintig Centers of Excellence for German and European Studies, waardoor je de mogelijkheid hebt om internationale ervaring op te doen.

Studeren in deeltijd

Je kunt de UvA-bachelor Duitslandstudies ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Duitslandstudies
Diploma BA Duitse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56805