Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. De volgende Proefstudeerweken zijn van 22 november t/m 3 december.

Mondiaal vakgebied

Hoe is het om Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies te studeren? In deze video delen studenten, een docent en alumnus hun ervaringen met de bacheloropleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik verschillende richtingen/majoren kiezen tijdens de studie en wat is het verschil?

  Ja, je kunt kiezen uit de major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur en de major Latijns-Amerika studies. In de eerste major ligt het accent op de bestudering van de taal in Spanje en Spaans-Amerika, en van de Spaanstalige samenleving via de literatuur en andere culturele uitingen zoals film, muziek. De tweede major richt zich specifiek op de regio Latijns-Amerika. Je ontwikkelt een breed begrip van de historische en actuele politieke, economische en sociaal-culturele ontwikkelingen in de verschillende landen, inclusief Brazilië. 

 • Hoeveel van de lessen zijn in het Spaans?

  In de major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur zijn vanaf het tweede jaar de meeste vakken in het Spaans. In de major Latijns-Amerika studies zijn vanaf het tweede jaar de meeste vakken in het Engels.

 • Wat is de balans tussen vakken over taal, literatuur, cultuurgeschiedenis en actuele maatschappelijke vraagstukken?

  Dat hangt een beetje af de major die je kiest. In beide majoren krijg je tot halverwege het tweede jaar dezelfde vakken taalvaardigheid. In de major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur ligt het accent in de andere vakken op de weergave van actuele maatschappelijke vraagstukken in culturele producten en op de actuele taalsituatie in Spanje en Spaans-Amerika. In de major Latijns-Amerika studies ligt het accent op de cultuurgeschiedenis en actuele maatschappelijke vraagstukken. 

 • Waarom is Amsterdam de ideale studieomgeving om deze studie te doen?

  De opleiding in Amsterdam biedt een unieke combinatie van twee majoren waarbij je zowel Spaans leert op een zeer hoog niveau als vakken over Spanje en Latijns-Amerika in de breedte en diepte kunt combineren. Daarnaast is Amsterdam een multiculturele stad waar je de kennis die je opdoet in uit de opleiding ook in het dagelijks leven kunt toepassen.

 • Waar kan ik zoal terecht komen na de studie?

  Afhankelijk van de major en minor die je kiest, kun je terecht komen in een groot aantal beroepen. Je kunt daarbij denken aan de journalistiek, het vertalersvak, de reiswereld, of een baan in het bedrijfsleven of  bij een Niet-Gouvernementele Organisatie, een ambassade of een ministerie.

 • Kun je vanuit hier direct de Master docent Spaans volgen?

  Na de major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur kun je de master Docent Spaans volgen; deze bestaat uit twee delen van elk een jaar: het eerste jaar is gewijd aan inhoudelijke vakken en het tweede jaar aan didactiek en praktijk (stage).

  Na de major Latijns-Amerika studies moet je eerst een aantal inhoudelijke vakken volgen om de master Docent Spaans te kunnen doen.

 • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

  Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Iris
Dag iedereen! Ik ben Iris Heb je een vraag over deze opleiding? Vraag het aan mij via Instagram!
Stel je vraag aan Iris
Campustour

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.