Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na afloop van de studie kun je goed communiceren in het Spaans, in verschillende situaties, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast heb je inzicht in het verschijnsel taal, en een grote kennis van de culturen en samenlevingen van Spanje en Latijns-Amerika. Hierdoor ben je in staat om succesvol te functioneren in een werkomgeving waarin het contact met Spanje en Latijns-Amerika van belang is. Na je bachelor kun je een master volgen of de arbeidsmarkt opgaan.

Afgestudeerden in Spaans en Latijns-Amerikaanse studies hebben succesvolle carrières opgebouwd in zeer uiteenlopende sectoren: het onderwijs, multinationale bedrijven, internationale organisaties, de journalistiek, uitgeverijen, de vertaalwereld, de wetenschap. Veel van onze afgestudeerden werken nu bijvoorbeeld als:

  • vertaler bij een uitgeverij of een vertaalbureau;
  • medewerker in de cultuursector, de reiswereld of het (internationale) bedrijfsleven;
  • medewerker op een ministerie of bij een internationale organisatie;
  • journalist;
  • docent;
  • wetenschappelijk onderzoeker.

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan kun je een masterprogramma volgen. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren; de meeste hiervan zijn Engelstalig. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies ben je mogelijk toelaatbaar tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Je zou ook kunnen kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een strenge selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Met een bachelordiploma Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies zouden de volgende duale masteropleidingen wellicht aansluiten op jouw interesses:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Er wordt met name gekeken naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten, je scriptie en je motivatie. Met een bachelordiploma Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies zouden de volgende onderzoeksmasters wellicht aansluiten op jouw interesses:

Het is mogelijk om tijdens je bachelor een lesbevoegdheid te halen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC), waarin je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Met deze minor, in combinatie met je bachelordiploma, krijg je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid. Als je vervolgens een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, volg je eerst een master op het gebied van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal en cultuur. Hierna is de Lerarenopleiding Spaans 30 EC. Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, dan is de Lerarenopleiding Spaans na je master 60 EC.

Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de master.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.