Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wiskunde: de kern van elke bètawetenschap.

Een wiskunde student is doorgaans blij met concreetheid en is niet bang voor een uitdaging. De studie bestaat voornamelijk uit bewijzen, dus dit moet je wel liggen. Als je meer geïnteresseerd bent in de toepassing van wiskunde, is de studie aan de UvA misschien iets te abstract.

Wiskunde staat aan de kern van elke bètawetenschap. Je zou het kunnen zien als de taal van de wetenschap. Wiskunde aan de UvA is behoorlijk abstract en daarom ontzettend puur. Gelukkig helpt het tutoraat je door je studieweg heen, dit is uniek aan de UvA. Een ander pluspunt van de UvA is Sciencepark. Naast de vele studieplekken, heeft Sciencepark ook een sociaal gedeelte waar je na het studeren even stoom kan afblazen.

Een kijkje in de syllabus

Mijn keuze werd definitief toen ik naar een bachelordag ging en ik een syllabus las van algebra 1. Als je nog twijfelt tussen verschillende studies raad ik aan om tijdens de bachelor-dagen de boeken te lezen van het eerste jaar. De proefstudeerdag vond ik ook ontzettend handig. Als je zelf alvast wil inlezen, raad ik aan om het boek “Elementary Analysis” van Ross door te bladeren. Let op, dit is maar een van de richtingen in de wiskunde. Het gaat er meer om of je de structuur van definitie, stelling en bewijs fijn vindt. 

Na je studie en naast je studie

Veel mensen denken dat je alleen docent kan worden met een wiskundebachelor op zak. Dat is zeker niet waar. Voornamelijk in het bedrijfsleven is een wiskundige ontzettend gewild. Daarnaast zijn zeker niet alle wiskundigen antisociaal. Onze studievereniging organiseert veel leuke sociale evenementen waar wij wiskundigen ook van houden. Wiskunde op de universiteit is niet alleen maar rekenen, sterker nog, rekenen komt amper aan bod. We zijn vooral bezig met het bewijzen van stellingen.