Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Lerarenopleiding
Duits (Educatie en communicatie)
Vergelijk

Carrière

Goede kansen op de arbeidsmarkt

De master Educatie en communicatie leidt tot een eerstegraads bevoegdheid waarmee je in het hele voortgezet onderwijs kunt lesgeven. Tijdens de opleiding verwerf en verbeter je uiteenlopende vaardigheden die samenhangen met het lesgeven, zoals motiveren, samenwerken, presenteren, conflict hanteren, het ontwerpen van educatief materiaal en het onderzoeken en ontwikkelen van het Nederlandse onderwijs. Er zal altijd behoefte zijn aan deskundige, academisch gevormde docenten met een wetenschappelijke en vernieuwende visie op het beroep. En doordat de vraag naar academisch geschoolde leraren stijgt (met name in de vakken Nederlands, Duits en Frans), heb je na het afronden van dit programma grote kans op een baan.

Tal van mogelijkheden

Na je opleiding kun je veel kanten op. Je kunt natuurlijk kiezen voor een baan als leraar in het middelbaar onderwijs. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden na het afronden van een master Educatie en communicatie. Met de verworven vaardigheden kun je uitstekend terecht op diverse functies in het bedrijfsleven en bij de overheid. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsontwikkeling (onderzoeker, ontwerper van lesmateriaal), onderwijsorganisatie (beleidsmedewerker), in de beroepsontwikkeling van docenten (coach, opleider) of in het bedrijfsleven (trainer). Kennisoverdracht, het leidinggeven aan groepen en sociale en communicatieve vaardigheden komen in veel functies goed van pas.

Wetenschappelijk carrière

Na je master kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière. De UvA biedt een stimulerende en innovatieve onderzoeksomgeving waar promovendi hun talent optimaal kunnen ontplooien. Om te promoveren doe je drie tot vier jaar onderzoek en schrijf je een proefschrift. Het promotieonderzoek moet raakvlakken hebben met onderwijs.