Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Goede kansen op de arbeidsmarkt

De master Educatie en communicatie leidt tot een eerstegraads bevoegdheid waarmee je in het hele voortgezet onderwijs kunt lesgeven. Tijdens de opleiding verwerf en verbeter je uiteenlopende vaardigheden die samenhangen met het lesgeven, zoals motiveren, samenwerken, presenteren, conflict hanteren, het ontwerpen van educatief materiaal en het onderzoeken en ontwikkelen van het Nederlandse onderwijs. Er zal altijd behoefte zijn aan deskundige, academisch gevormde docenten met een wetenschappelijke en vernieuwende visie op het beroep. En doordat de vraag naar academisch geschoolde leraren stijgt (met name in de vakken Nederlands, Duits en Frans), heb je na het afronden van dit programma grote kans op een baan.

Tal van mogelijkheden

Na je opleiding kun je veel kanten op. Je kunt natuurlijk kiezen voor een baan als leraar in het middelbaar onderwijs. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden na het afronden van een master Educatie en communicatie. Met de verworven vaardigheden kun je uitstekend terecht op diverse functies in het bedrijfsleven en bij de overheid. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsontwikkeling (onderzoeker, ontwerper van lesmateriaal), onderwijsorganisatie (beleidsmedewerker), in de beroepsontwikkeling van docenten (coach, opleider) of in het bedrijfsleven (trainer). Kennisoverdracht, het leidinggeven aan groepen en sociale en communicatieve vaardigheden komen in veel functies goed van pas.

Wetenschappelijk carrière

Na je master kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière. De UvA biedt een stimulerende en innovatieve onderzoeksomgeving waar promovendi hun talent optimaal kunnen ontplooien. Om te promoveren doe je drie tot vier jaar onderzoek en schrijf je een proefschrift. Het promotieonderzoek moet raakvlakken hebben met onderwijs.

Ondernemen in de geesteswetenschappen

Heb je ambitie om je eigen onderneming te starten? Het Humanities Venture Lab is dé plek voor de ondernemende geesteswetenschapper. Als student of alumnus kun je hier terecht voor training, coaching, inspiratiesessies, en een werkplek. Bekijk de video's hieronder om te zien hoe het Humanities Venture Lab jou op weg kan helpen.

Wat kan het Humanities Venture Lab voor jou betekenen?
Wat kan het Humanities Venture Lab voor jou betekenen?
Twee alumni over de toegevoegde waarde van het Humanities Venture Lab
Twee alumni over de toegevoegde waarde van het Humanities Venture Lab

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.