Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Informatierecht
Opslaan in favorieten

Amsterdam Law Practice

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt studenten een onderwijsprogramma dat uniek is in Nederland. In de Amsterdam Law Practice (ALP) passen studenten hun kennis van het recht toe op vragen uit de praktijk. De master informatierecht biedt al jaren een programma voor studenten die praktijkervaring willen opdoen.

Clinic technologie, media en communicatie

In het keuzevak Clinic technologie, media en communicatie werk je als student realtime aan echte zaken en adviseer je echte cliënten, onder begeleiding van docenten en advocaten. Zo leer je hoe rechtsregels in de praktijk functioneren. Een andere mogelijkheid om praktijkervaring op te doen is een onderzoekstage bij het IVIR of een praktijkstage in de advocatuur, bij de overheid of in het bedrijfsleven. De mogelijkheden zijn eindeloos. De Master informatierecht investeert al jaren in ervaringsonderwijs en ontwikkelt continue nieuwe onderwijsvormen om onze studenten een uniek en kwalitatief hoogwaardig programma te bieden. Uniek in Nederland.

Ervaringsleren

Ervaringsleren inspireert en motiveert tot het doen van onderzoek en het verdiepen van kennis. Studenten leren door te doen, en bouwen een brug naar de samenleving door met medestudenten te werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Bovendien biedt het studenten de mogelijkheid om contacten op te doen in het werkveld, wat waardevol kan zijn als eerste stap naar een succesvolle carrière.

Bij Informatierecht maken op dit moment de volgende vakken onderdeel uit van de Amsterdam Law Practice:

  • Clinic technologie, media en communicatie
  • Information Law & Policy Lab
  • Stage
  • International Media Law, Policy and Practice