Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Informatierecht

Vergelijk

Hoe draagt intellectueel eigendomsrecht bij aan technologische innovatie? Welke juridische middelen kunnen worden ingezet om desinformatie te bestrijden? Wat is de impact van AI op het intellectueel eigendomsrecht en het informatierecht? Dit zijn bij uitstek vragen die aan bod komen in de selectieve master Informatierecht.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen advocaat en docent Informatierecht Christiaan Alberdingk Thijm en student Arlette Meijring over de master Informatierecht. Het programma omvat zowel civiel recht, staats- en bestuursrecht als Europees recht. Het is een kleinschalige studie van hoog niveau, waarbij het onderzoek van het IViR vervlochten zit in het lesprogramma.

Het studieprogramma

Het curriculum bestaat uit een brede mix van verplichte kernvakken, schrijf- en onderzoeksvaardigheden en keuzevakken. Daarmee stel je een eigen verdiepingsprofiel samen. De academische vorming op basis van de laatste onderzoeksinzichten kun je combineren met praktijkgerichte activiteiten die onderdeel zijn van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

In het Information Law & Policy Lab werken studenten aan beleidsvraagstukken, in samenwerking met o.a. maatschappelijke organisaties. Voor wie burgers en startende ondernemers van concreet juridisch advies wil voorzien, is de Clinic TMC geknipt. (Let op: de deadline voor aanmelding is 15 mei). Onder begeleiding van advocaten run je met medestudenten een echte adviespraktijk. Ook kun je een onderzoekstage aan het IViR doen.

Is deze master iets jou? 

  • Spreken de 3 fundamentele rechten: vrijheid van meningsuiting, recht op privacy, en intellectueel eigendom je aan?
  • Heb je graag les van docenten die ook deels in de praktijk werken?
  • Ben je een gemotiveerde student die houdt van een uitdagend programma met verdiepende keuzevakken
Copyright: Mireille van Eechoud / UvA
Het informatierecht ontwikkelt zich pijlsnel. Essentieel dus dat we onze studenten leren nieuwe ontwikkelingen te plaatsen. Prof. mr. Mireille van Eechoud, Onderwijsdirecteur Amsterdam Graduate School of Law en Hoogleraar Informatierecht Lees de verhalen van studenten en docenten
Onderwijs verzorgd door het IViR

Het IViR is het meest vooraanstaande onderzoeksinstituut ter wereld op dit terrein

Al 18 jaar een unieke master in Nederland

Wetenschappelijke docenten met ruime praktijkervaring

Voorsprong op de arbeidsmarkt

Goede kansen op de arbeidsmarkt: de vraag naar informatierechtjuristen is groot

Uitstekend beoordeeld

Deze opleiding staat in de top 10 van alle reguliere juridische masters in Nederland

Na je studie

Er is veel vraag naar informatierechtjuristen van de UvA. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een uitstekende uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Copyright: Ljubiša Metikoš
Er is sprake van digitale ongeletterdheid bij politici Ljubiša Metikoš, alumnus en promovendus Informatierecht Lees de verhalen van alumni
Feiten & cijfers
Diploma LLM Informatierecht
Type Regulier onderwijs
Studielast 60 EC, 12 maanden
CROHO-code 60223
Locatie Roeterseilandcampus