Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kunst en cultuur in het publieke domein

De kunstpraktijk en het cultuurbeleid worden beïnvloed door de (mondiale) politieke, economische en demografische processen. In deze dynamiek beïnvloeden kunstenaars, culturele instellingen en beleidsorganen elkaar. Het huidige discours over de economische en sociale impact van kunst, over de ‘beleveniseconomie’ en de creatieve industrieën, bepaalt in sterke mate hoe er naar kunst, cultuur en cultuurbeleid wordt gekeken, maar roept allerlei tegendiscoursen op. In deze master leer je vanuit verschillende perspectieven te begrijpen wat cultuurpolitiek en cultuurbeleid is en hoe deze tot stand komen. Je leert de hieraan ten grondslag liggende vooronderstelingen kritisch te bevragen.

Werkervaring

Stagemogelijkheden

Kies jouw interesse

Theoretische of beleidsgerichte verdieping

Studievorm

Studeren in deeltijd is mogelijk

Persoonlijk

Intensieve begeleiding

Na je studie

Na je studie kun je aan de slag in bijvoorbeeld de culturele sector, bij musea, in de journalistiek of bij de overheid. Maar je hebt veel meer mogelijkheden. 

Diploma

Kunst, cultuur en politiek is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60087
Locatie
Universiteitskwartier