Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Binnen de commerciële rechtspraktijk kun je bij veel verschillende typen werkgevers aan de slag. Gemiddeld vinden alumni binnen zes maanden een eerste baan binnen het Privaatrecht.

Werkgevers Commerciële rechtspraktijk

Onze alumni komen terecht: 

 • in de advocatuur, bijvoorbeeld bij grote internationale advocatenkantoren of bij in het ondernemingsrecht gespecialiseerde ‘nichekantoren’
 • bij de rechterlijke macht
 • bij de overheid
 • in de ondernemingsrechtelijke praktijk
 • in het bedrijfsleven bij grote en middelgrote ondernemingen
 • bij een financiële instelling of toezichthouder zoals Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank

 

Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Copyright: FdR
Tijdens mijn studie ben ik als werkstudent en als stagiair actief geweest bij een advocatenkantoor. Dat maakte de overgang naar het werkende leven makkelijker. Özenç Turgut, legal counsel bij ABN Amro
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen (advocatuur en rechterlijke macht) en biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het bedrijfsleven als de advocatuur of de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder. Gemiddeld vinden alumni binnen zes maanden een eerste baan binnen het Privaatrecht, waarbij het hebben van een betaalde stage tijdens de studie gunstig is voor het vinden van een baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.