Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Italië studies

In deze minor volg je vijf kernvakken van de opleiding Italië studies. Centraal staan het moderne Italië en de Italiaanse culturele, maatschappelijke en politieke identiteit.

Studiegids

Je start deze minor met een inleiding tot het vakgebied Italië studies. In het vak 'Good Italy, Bad Italy' ga je vervolgens dieper in op een aantal boeiende tegenstrijdigheden van Italië’s nationale identiteit en bestudeer je het moderne Italië vanuit migratie-perspectief in het vak 'De grenzen van het Zuiden'. In het vak 'Nationale identiteiten in Europa' leer je het Italiaanse verhaal ook in een breder Europees kader te plaatsen. Je sluit de minor af met de 'Cinema italiano': een onderdompeling in de Italiaanse cultuur, waarbij je onderzoekt hoe de Italiaanse film het moderne Italië en zijn inwoners verbeeldt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Toelating

De minor Italië studies is bijzonder geschikt voor studenten Europese studies die al een of meer vakken Italiaanse taalvaardigheid hebben gevolgd. Aangezien deze minor ook gevolgd kan worden zonder voorkennis van het Italiaans is hij tevens interessant voor bijvoorbeeld studenten van andere moderne vreemde talen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Mediastudies.

Inschrijven

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Italië studies
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September