Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Museumstudies

Museumstudies

In de minor Museumstudies bestudeer je de hedendaagse ontwikkelingen in het museale veld en de theorievorming hierover in de 20ste en 21ste eeuw.

Studiegids

In de minor Museumstudies bestudeer je onder andere de ontwikkeling van museologie als discipline, de (publieke) rol van musea, benaderingen in presentatie en tentoonstellingen, en de representatie van andere culturen. In de werkcolleges worden museologische theorieën behandeld door middel van close reading van basisteksten of toepassingsopdrachten. Naast deze cultuurtheoretische verdieping staan er verschillende (individuele) museumbezoeken op het programma.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Inschrijven

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Lees meer over minors in de geesteswetenschappen

Museumstudies
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September