Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Efstratios Gavves onderzoeker bij het Informatica Instituut, heeft een subsidie ontvangen voor de software-ontwikkeling voor autonome auto's. BMW is de andere partner van deze publiek-private samenwerking. Er is 240K€ toegekend en het project start 1 maart 2020.

Efstratios Gavves
Efstratios Gavves

De toekomst van de auto-industrie ligt in volledig autonome, zelfrijdende auto's. Die hebben een geavanceerd autonoom navigatiesysteem nodig dat zwaar leunt op kunstmatige intelligentie algoritmen en gevoed wordt door de kracht van Big Data. Een volledig autonome auto wordt alleen in de praktijk ingezet als de automatische navigatie-algoritmen veilig, comfortabel en sociaal bewust rijden mogelijk maken. Dit onderzoeksproject ontwikkelt dergelijke automatische navigatie-algoritmen voor de volgende generatie BMW autonome voertuigen.

LIFT (Launchpad for Innovative Future Technology), voor de topsectoren chemie, energie en ICT. LIFT is bedoeld voor publiek-private samenwerking tussen ten minste één bedrijf en ten minste één kennisinstelling, waarbij de kennis- en/of innovatievraag van het deelnemende bedrijfsleven wordt aangepakt. De private bijdrage aan LIFT is een kwart in cash.