Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de 'Analytical Sciences Power List 2013' van het tijdschrift The Analytical Scientist neemt UvA-hoogleraar Peter Schoenmakers een eervolle zevende positie in. Ten opzichte van zijn Europese vakgenoten staat hij zelfs op de derde plaats.
Peter Schoenmakers

De power list geeft de rangorde aan van de honderd 'meest invloedrijke mensen in de analytische wetenschappen'. De lijst kwam tot stand via een verkiezing onder de lezers van het tijdschrift en de gebruikers van de bijbehorende website. Zij droegen elk drie namen aan van wetenschappers, ontwikkelaars, ondernemers en andere vakgenoten.

De lijst is niet alleen een maat voor invloed maar geeft volgens het tijdschrift ook aan 'wie aan de basis staan van de meest gebruikte en meest innovatieve technieken van vandaag'.

Prof.dr.ir. Peter J. Schoenmakers is hoogleraar in de analytische chemie inclusief de toepassing in de forensische wetenschap bij het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS). Hij leidt er de groep voor Analytische Chemie. Schoenmakers bekleedt een aantal nevenfuncties zoals onderwijsdirecteur bij COAST, de landelijke organisatie op het gebied van de analytische wetenschappen. Hij is ook redactielid bij het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Chromatography A.