For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Biomedische wetenschappen
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of Biomedische wetenschappen echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Presentatie Biomedische wetenschappen terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktber, vertelt opleidingsdirecteur Stanley Brul over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Naomi en Richard lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

De bachelor Biomedische wetenschappen in beeld

Benieuwd hoe het is om Biomedische wetenschappen te studeren? Studenten Niels en Bouke en docent Renee van Amerongen vertellen je wat de studie inhoudt en wat je ermee kunt als je afgestudeerd bent.

Minicollege - Fundamenteel onderzoek naar stamcellen en kanker

Om je een idee te geven van het soort onderzoek waar een biomedisch wetenschapper zich mee bezig houdt, heeft universitair docent Renée van Amerongen een minicollege opgenomen over haar onderzoek naar stamcellen en kanker.

Beëindiging van de corona-uitbraak - Proefstudeercollege Biomedische wetenschappen

Prof. Hans Zaaijer, arts-microbioloog, legt in het proefstudeercollege uit hoe de huidige corona-pandemie is ontstaan, hoe dit virus werkt en wat er nodig is om het tij te keren.

Meestgestelde vragen

 • Hoe werkt de selectieprocedure?

  Uiterlijk 15 januari schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Op vrijdag 18 februari of dinsdag 22 februari 2022 neem je deel aan een van de onderwijsdagen. Thuis bestudeer je de lesstof, zodat je op zaterdag 12 maart 2022 de selectietoets kunt maken. De uitslag van de toets bepaalt jouw rangnummer in de selectieprocedure. Half april ontvang je jouw rangnummer.

 • Hoe groot is de kans dat ik word geselecteerd?

  De opleiding heeft jaarlijks 175 plekken beschikbaar. Hoe groot de kans is dat je wordt geselecteerd is niet te voorspellen. Dat hangt samen met het aantal aanmeldingen voor de opleiding. De afgelopen jaren was dat aantal hoger dan het aantal beschikbare plekken, maar hebben we uiteindelijk iedereen die de toets heeft gemaakt een plek kunnen bieden.

  Gedurende het proces valt namelijk een deel van de kandidaten nog af doordat zij bijvoorbeeld toch een andere studie kiezen of niet slagen voor het eindexamen.
   

 • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

  Biomedische wetenschappen aan de UvA is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcollege, werkcollege en practica. De rest van de tijd besteed je aan zelfstudie. Je volgt je colleges en practica op het Science Park én in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

  Vanaf september 2021 is al het onderwijs weer zoveel mogelijk op de campus. Hoorcolleges kunnen nog hybride of online zijn. Werkgroepen, practica en het tutoraat vinden plaats op het Science Park of het Amsterdam UMC, locatie AMC.

 • Wat kan ik worden met deze opleiding?

  Bij Biomedische wetenschappen word je in de eerste plaats opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker. Ongeveer de helft van de afgestudeerde biomedisch wetenschappers kiest er voor om na de masteropleiding te promoveren en zo verder te gaan in het wetenschappelijk onderzoek.

  Maar je kunt ook aan de slag in het bedrijfsleven of bij een non-profit organisatie. Denk aan de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, het RIVM of het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Typische beroepen voor biomedici zijn naast onderzoeker bijvoorbeeld klinisch chemicus, medisch immunoloog, Clinical Research Associate en Bio-informaticus.

  Ongeveer de helft van de afgestudeerde biologen kiest ervoor om na de masteropleiding te promoveren en zo verder te gaan in het onderzoek, een deel daarvan doet dat aan een buitenlandse instelling.

Een dag uit het leven van...

Studenten Maartje en Naomi laten je in hun vlog een dag uit het leven van een student Biomedische wetenschappen aan de UvA zien.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Maartje, Rogier en Naomi
Hallo, wij zijn Maartje, Rogier en Naomi en wij studeren Biomedische wetenschappen. Stuur je vraag over de studie naar ons via Instagram.
Stel je vraag aan Maartje, Rogier en Naomi
Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Science Park Campus in 1 minuut

Geen tijd om naar de campus te komen? In 1 minuut zie je waar jij straks rondloopt als je Biomedische wetenschappen aan de UvA kiest!

Vraag brochure aan

Wil je de belangrijkste informatie over de opleiding nog een keer offline doorlezen?