Specialiseer je met een master
Met het bachelordiploma Fiscale Economics heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, waaronder Fiscale Economie. Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.
-
Fiscale Economie
Specialiseer je verder in het vakgebied met de master Fiscale Economie aan de Amsterdam School of Economics van de UvA. Met deze eenjarige, Nederlandstalige masteropleiding verdiep je je verder in de Nederlandse én internationale fiscaliteit. En leer je alles over de groeiende harmonisering ervan op Europees niveau. Na je afstuderen ben je klaar voor een succesvolle loopbaan als allround fiscalist in het bedrijfsleven of bij de belastingdienst. Ook kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière.
-
Entrepreneurship (samenwerking VU en UvA)
De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.
Waar werken onze afgestudeerden?
We leven in een digitaliserende wereld waarin economieën steeds meer worden gedomineerd door internationale ontwikkelingen en ondernemingsactiviteiten. De fiscale vraagstukken en verantwoordingen die hieruit voortvloeien zijn niet door een computerprogramma te doen. Dat blijft mensenwerk. Binnen de fiscale advisering is de verwachting dat de vraag naar sterk cijfermatig onderlegde fiscalisten verder groeit. Om volwaardig fiscaal econoom te worden, moet je ook de master Fiscale Economie afronden. Je kunt daarna als belastingadviseur, bedrijfsfiscalist, belastinginspecteur of fiscaal beleidsadviseur aan de slag. Als fiscaal econoom kun je onder andere werken bij:
- (multi)nationale (beursgenoteerde) onderneming
- belastingadvieskantoor
- ministerie van Financiën
- Belastingdienst
- centrale overheid
Amsterdamse fiscaal economen zijn zeer gewild vanwege hun juridische, fiscale én cijfermatig basis. Ook telt Amsterdam heel veel (multi-)nationale ondernemingen waardoor de kans dat je snel een baan vindt erg groot is. Als fiscaal econoom heb je een van de best verdienende banen. Vaak met een vast contract en zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Fijn om te weten is ook dat belastingadviseurs erg tevreden zijn over hun beroep. Omdat zij vaak zelf hun uren kunnen bepalen, bestaan er goede mogelijkheden voor het geven van een eigen invulling aan de persoonlijke work-lifebalance.
€ 3.579 bruto
Vrij snel na afstuderen
7,3/10
Bron: SEO en Elsevier Beste Banen onderzoek, UvA Economie en Bedrijfskunde alumni-onderzoek
Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor
Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject).
Carrière-evenementen
Ook organiseert het Career Centre jaarlijks (vaak) samen met de studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van solliciteren en werken.
Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.
'Onderwerpen als de afschaffing van de dividendbelasting en belastingontwijking door multinationals worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges en er wordt veel aandacht besteedt aan beroepsethiek.'