For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

UvA Matching

Medische informatiekunde

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs voordat je echt gaat studeren en test op die manier je studiekeuze. Een juiste keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie.

LET OP: Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus vinden de fysieke matchingdagen in Amsterdam UMC, locatie AMC niet plaats. In plaats daarvan organiseren we een alternatieve matching op dinsdag 16 en vrijdag 19 juni. Houd deze dagen dus alvast vrij. Heb je je ingeschreven, dan ontvang je hier automatisch meer informatie over in de week van 8 juni.

Programma UvA Matching

UvA Matching is een onderdeel van je inschrijving en vindt plaats na je studiekeuze. Bij UvA Matching neem je deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Je studeert thuis en sluit UvA Matching af met een toets. Op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst zo of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

Online programma:

  • 16 juni (09.00 – 15.30 uur) - Onderwijsdag: je volgt online college(s), een practicum en online mogelijkheid om met docenten en studenten te praten.
  • Zelfstudie: je bestudeert de lesstof en maakt een opdracht.
  • 19 juni (09.30 – 12.00 uur) - Toetsdag en online vragenuurtje studieadviseur (11.00 – 12.00 uur).

Wanneer?

Tijdens UvA Matching volg je een hoorcollege, neem je deel aan een werkgroep, en een practicum in Amsterdam UMC, locatie AMC. Op de overige dagen studeer je zelf thuis; je bestudeert literatuur en maakt oefentoetsvragen. Aan het einde van de week kom je terug naar het AMC voor de afsluitende toets.

Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 juni) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname is verplicht.

Voor wie?

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

UvA Matching is NIET verplicht voor:

  • Aankomende studenten die zich inschrijven voor een numerus fixus-opleiding of een selectieve opleiding.
  • UvA-studenten die switchen naar een andere UvA-bacheloropleiding

Internationale studenten

Vanaf 2018 is UvA Matching ook voor studenten met een buitenlandse vooropleiding verplicht.

Vragen?

Neem contact op met de UvA Student Service Desk of kijk bij de Veelgestelde vragen.