For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Medische informatiekunde
Compare programme

Inschrijfproces

  • 1. Check de deadlines

    Vanaf 1 oktober tot uiterlijk 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Medische Informatiekunde via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.

  • 2. Check de toelatingseisen

    Vooropleiding

    Je wordt toegelaten tot Medische informatiekunde met een van de volgende diploma's:

    • Vwo-diploma met vakkenpakket E&M, C&M, N&G, of N&T, aangevuld met natuurkunde en wiskunde A of B. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten.
    • een propedeuse of diploma hbo/wo met aanvullende certificaten voor natuurkunde en wiskunde A of B (op basis van Staatsexamen of landelijk afgenomen door respectievelijk de Centrale Commissie voor Natuurkunde en de Centrale Commissie voor Wiskunde).
    • Vwo-diploma oude stijl met de volgende vakken: natuurkunde en wiskunde A of B.
    • Vwo-diploma oud profiel met de volgende vakken: natuurkunde en wiskunde B1 of A1,2.

    Buitenlandse vooropleiding

    Kandidaten met een buitenlandse vooropleiding of een niet-reguliere middelbareschooldiploma (zoals een International Baccalaureate of een Europees Baccalaureate), moeten bij inschrijving aangeven dat ze een buitenlands diploma hebben behaald/gaan behalen of dat ze een niet-regulier middelbareschooldiploma hebben. De UvA afdeling Credential Evaluation beoordeelt dan je vooropleidingen en je Nederlands aan de hand van alle documenten die je moet aanleveren. Ook kunnen dan eventuele deficiënties worden bepaald.

    Heb je geen Nederlandstalige vooropleiding afgerond, dan moet je aantonen dat je het Nederlands voldoende beheerst om wetenschappelijk onderwijs met succes te kunnen volgen. Dit kan door het afleggen van bijv. het staatsexamen Nederlands Tweede taal programma II (NT2 II) of CNaVT (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal, examens PAT en PTHO).

    Blijkt je buitenlandse vooropleiding onvoldoende voor de opleiding Medische informatiekunde? Dan kun je mogelijk alsnog toelatingsexamen doen. Neem hiervoor contact op met de Onderwijsadministratie

    Deficiënties wegwerken

    Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan kun je in veel gevallen de deficiënties wegwerken door bovenstaande vakken op vwo-niveau met certificaat te behalen.

    Colloquium doctum

    Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum.

  • 3. Check de studiekosten en collegegeld

    Voor de opleiding Medische Informatiekunde betaal je jaarlijks collegegeld. Daarnaast maak je kosten voor studiemateriaal, zoals een laptop.

  • 4. Schrijf je in via Studielink
  • 5. Activeer je UvAnetID

    Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig bij de UvA Matching en om je aanmelding bij de UvA af te kunnen ronden.

  • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

    Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs voordat je écht gaat studeren. Zo ervaar je of deze studie wat voor je is. Want hoe beter je beeld bij de studie, hoe groter de kans dat je straks op je plek zit.

    De matching voor Medische informatiekunde is een verplicht onderdeel van de inschrijving en vindt (online) plaats op 11 juni 2024.

    Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. De aanmelddeadline voor de matching is 18 mei 2024.

Na (voorwaardelijke) toelating