For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Twee specialisaties

De master Redacteur/editor biedt twee Nederlandstalige specialisatierichtingen aan:

  • Uitgeven en redactie
    Deze specialisatie richt zich op het Nederlandse boekenvak. Centraal staan het acquireren, redigeren en op de markt brengen van Nederlandse en vertaalde boeken die bij literaire, non-fictie, YA-, kinderboeken, educatieve uitgeverijen en musea verschijnen.
  • Internationaal boekverkeer
    Internationaal boekverkeer richt zich op de boekenrelaties vanuit Nederland met het buitenland en vice versa. Hier is aandacht voor internationale acquisitie en vertalingen, en bouw je aan kennis en interculturele vaardigheden die specifiek van belang zijn voor internationaal opererende literair agenten, scouts en culturele instellingen.   

Werken bij een uitgeverij?

Een auteur schrijft een tekst, maar het is de uitgever die er een boek van maakt. Binnen de dynamische uitgeverswereld is behoefte aan inventieve medewerkers met een brede achtergrondkennis en belezenheid. Een baan binnen de uitgeverij is voor veel studenten een concreet en aantrekkelijk perspectief.

Dankzij de combinatie van theorie en praktijk is de duale master Redacteur/editor uniek in Nederland. Amsterdam is bovendien de meest uitgelezen plaats voor deze opleiding: hier zijn belangrijke Nederlandse uitgeverijen gevestigd.

Arbeidsmarkt

Academische voorbereiding op een specifiek beroep

Werkervaring

Stage van 6 maanden

Studieomgeving

Amsterdam, waar belangrijke uitgeverijen gevestigd zijn

Duale opleiding

Uniek in Nederland

Na je studie

De duale master Redacteur/editor leidt op tot een carrière in het nationale en/of internationale boekenvak. De specialisatie Uitgeven en redactie is gericht op redactie en schrijven, een functie binnen een literaire of educatieve uitgeverij, een literair agentschap of bij een culturele instelling als de publicatie-afdeling van een museum. De specialisatie Internationale boekverkeer is gericht op een functie als internationale bruggenbouwer bij een literaire scout, een agentschap of bij een culturele instelling.

Diploma

Redacteur/editor is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Neerlandistiek. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Neerlandistiek en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Neerlandistiek
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
90 EC, 18 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60850
Locatie
Universiteitskwartier