For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Het belang van gezondheidsrecht en het aantal functies binnen het vakgebied neemt toe. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Werkgevers Gezondheidsrecht

Gezondheidsrecht heeft een ruime benadering van het vakgebied. Onze alumni komen terecht:

 • binnen de gezondheidszorg
 • bij toezichthoudende organisaties
 • bij (aansprakelijkheids) verzekeraars
 • bij non-profitorganisaties
 • als jurist in een ziekenhuis of bij een koepel- of brancheorganisatie
 • als secretaris van een klachtencommissie
 • als rechtshulpverlener voor patiënten of zorgaanbieders
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Copyright: FdR
Ik wilde graag actief iets bijdragen aan de gezondheidszorg. Erne van Proosdij, legal counsel bij het Amsterdam UMC
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Het belang van gezondheidsrecht en het aantal functies binnen het vakgebied neemt toe. Onze alumni komen terecht binnen de gezondheidszorg, bij toezichthoudende organisaties of (aansprakelijkheids)verzekeraars, bij non-profitorganisaties en uiteraard ook in togaberoepen, zoals de advocatuur. Denk ook aan functies als jurist in een ziekenhuis of bij een koepel- of brancheorganisatie, secretaris van een klachtencommissie of rechtshulpverlener voor patiënten of zorgaanbieders. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 20% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60 % heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.