For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Vertalen (Taalwetenschappen)
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of de master Vertalen echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Een vak belicht: Vertaalatelier

Dit vak is opgezet als een voornamelijk praktische module waarin je teksten vertaalt naar je moedertaal. Je bundelt je vertalingen in een 'portfolio' en levert commentaar over de belangrijkste vertaalproblemen die je bent tegengekomen en over de strategie die je gevolgd hebt om tot een oplossing te komen. Daarnaast maak je een peer review van een deel van de vertaling die door een van je medestudenten is gemaakt.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Meer weten over de master Vertalen? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Dr. Eric Metz:

'Dagelijks nemen wij vele verbale en multimediale boodschappen tot ons. Veel ervan bereikt ons door het filter van een vertaling. In de master Vertalen onderzoek je betekenisverschuivingen tussen talen en bedenk je strategieën voor geslaagde interculturele communicatie.'