Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Wijzer in een complexe wereld

Uitgelicht nieuws

Muziekinterventies verminderen stress

Stress is niet goed voor de gezondheid. Waarmee kunnen we stress verminderen? Een team van wetenschappers heeft de effecten van muziekinterventies onder de loep genomen. Hiervoor hebben ze de resultaten verzameld van ruim 100 onderzoeken met in totaal bijna 10.000 deelnemers.

De harde feiten achter deportatieregimes

In veel landen leidt het (gedwongen) terugkeerbeleid voor vluchtelingen en migranten tot gevaar, wanhoop en zelfs de dood. Waarom accepteren we dit? Antropoloog Barak Kalir onderzocht de impact van deportatiesystemen en roept hij op tot een eerlijk publiek debat.

Leren kinderen hun stad beter kennen door hun onafhankelijke mobiliteit?

In Nederland kunnen kinderen zich in relatief grote vrijheid binnen hun omgeving verplaatsen. En dat is vooral te danken aan hun fiets. Een uniek verschijnsel in de wereld. Onderzoekers van de UvA en het NEMO Science Museum gaan onderzoeken wat de invloed van deze onafhankelijke mobiliteit is.
Video over de FMG en over thema Gezondheid
Onderzoek
Het onderzoek aan de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen is omvangrijk, innovatief en heeft een sterke internationale focus.
Onderwijs
De FMG biedt 15 bacheloropleidingen en 79 masterprogramma's met diverse specialisaties aan en heeft daarnaast een groot aanbod in zomer- en winterprogramma's.