Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Wijzer in een complexe wereld

Uitgelicht nieuws

Een nieuw perspectief op China's razendsnelle economische opkomst

Politicoloog Julian Gruin sprak 60 beleidsmakers, bankiers en (voormalig) bestuurders van de Chinese Communistische Partij (CCP) en formuleerde een nieuw antwoord op de vraag hoe China in 30 jaar tijd een economische supermacht worden terwijl democratisering achterwege bleef.

‘Natuurwetenschappelijke benadering helpt ons om grote sociale vraagstukken op te lossen’

Van radicalisering tot verslaving en van files tot depressie: achter alle grote maatschappelijke vraagstukken gaan complexe systemen schuil. Han van der Maas zet zich in voor een meer natuurwetenschappelijke benadering van maatschappelijke vraagstukken

JIMs in jeugdhulp ook op lange termijn veelbelovend

JIM is een nieuwe benadering in de jeugdhulp, waarbij samengewerkt wordt met natuurlijke mentoren uit het sociale netwerk van een jongere. De aanpak is ook op de lange termijn veelbelovend, maar wel onder voorwaarde dat deze door alle betrokken partijen op waarde wordt geschat.
Video over de FMG en over thema Gezondheid
Onderzoek
Het onderzoek aan de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen is omvangrijk, innovatief en heeft een sterke internationale focus.
Onderwijs
De FMG biedt 15 bacheloropleidingen en 79 masterprogramma's met diverse specialisaties aan en heeft daarnaast een groot aanbod in zomer- en winterprogramma's.