Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Wijzer in een complexe wereld

Uitgelicht nieuws

Geef mensen weer perspectief op hun loopbaan

De arbeidsmarkt verandert en allerlei zekerheden vallen weg. Vooral mensen aan de basis van de arbeidsmarkt kunnen hierdoor onzeker, gestrest en minder gemotiveerd raken. Jessie Koen en Maarten van Bezouw willen deze negatieve spiraal doorbreken en mensen weer perspectief geven.

Verklaart psychologische afstand wantrouwen in de wetenschap?

Bij onderwerpen als klimaat, vaccinaties en recent ook de stikstof uitstoot, zien we groepen met veel wantrouwen in de wetenschap. Sociaalpsycholoog Bastiaan Rutjens gaat onderzoeken of het principe van psychologische afstand een deel van het wantrouwen kan verklaren.

Wie zijn de particuliere beleggers op de woningmarkt, en wat brengen ze teweeg?

Sinds het dieptepunt in de financiële crisis in 2013, zijn particuliere beleggers in opmars op de woningmarkt. Wie zijn deze beleggers? Wat is het effect van hun opmars? Stedelijk geograaf Cody Hochstenbach ontving een NWO Veni subsidie om dit te onderzoeken.
Video over de FMG en over thema Gezondheid
Onderzoek
Het onderzoek aan de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen is omvangrijk, innovatief en heeft een sterke internationale focus.
Onderwijs
De FMG biedt 15 bacheloropleidingen en 79 masterprogramma's met diverse specialisaties aan en heeft daarnaast een groot aanbod in zomer- en winterprogramma's.