Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Masteropleidingen Publiekrecht en Gezondheidsrecht

Bij de master Publiekrecht kun je aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA kiezen uit tweemastertracks: Staats- en bestuursrecht of Strafrecht. Gezondheidsrecht is een nieuwe, zelfstandige masteropleiding.

Gezondheidsrecht

De masteropleiding Gezondheidsrecht kent een brede benadering van het vakgebied, onder meer gebaseerd op de actuele onderwerpen in het werkveld. Je bestudeert de rechten van de patiënt, maar ook de inrichting van het zorgstelsel in Nederland. De verhouding tussen recht en ethiek en de betekenis van internationale regelingen worden ook behandeld. In dat kader komen elementen uit het publiekrecht, privaatrecht en strafrecht in deze opleiding samen.

Lees meer over de master Gezondheidsrecht

Staats- en bestuursrecht

Waarom bestaan bepaalde regels? Waarom is er gekozen voor een bepaalde oplossing? Binnen de mastertrack Staats- en bestuursrecht ga je op zoek naar antwoorden. Er is echter ook veel aandacht voor de praktische toepassing van het recht. Welke concrete gevolgen hebben regels in de praktijk? Botsen eventuele wijzigingen van deze regels met het rechtssysteem? En zou het misschien anders of beter kunnen?

Door de combinatie van verdieping en praktijk kun je na deze opleiding concrete nieuwe rechtsvragen, die ontstaan door alle nieuwe maatschappelijke veranderingen, zelf beantwoorden. Er wordt ook veel aandacht besteed aan schrijfvaardigheid en debatteren.

Lees meer over de mastertrack Staats- en bestuursrecht

Strafrecht

Tijdens de mastertrack Strafrecht leer je op zelfstandige, kritische en creatieve wijze juridische problemen te analyseren en op te lossen. Deelgebieden die voorbij komen, zijn opsporing en vervolging in Europees perspectief, het strafrechtelijk bewijsrecht en het strafrechtelijk sanctierecht. Daarnaast kun je je verdiepen in het financieel en economisch strafrecht of het internationaal strafrecht. Wil je graag stagelopen? Daar zijn ook volop mogelijkheden voor.

Lees meer over de mastertrack Strafrecht

Homepage van de rechtenfaculteit

Wil je meer weten over de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar de website: uva.nl/rechten.

De rechtenfaculteit van de UvA verzorgt drie masters Publiekrecht.