Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Begin 2011 was ik halverwege mijn tussenjaar en moest ik een studiekeuze maken. Op de middelbare school was ik goed in bèta vakken, maar het voelde niet als een optie om wiskunde of natuurkunde te gaan studeren. Ik ben namelijk ook geïnteresseerd in zoveel andere dingen, als muziek en filosofie, en ik wilde begrijpen hoe de maatschappij in elkaar zit. Door bèta-gamma te kiezen had ik nog steeds de mogelijkheid om een hardcore bèta studie te gaan doen, maar kon ik me wel wat breder oriënteren. Nog belangrijker was dat ik van verschillende mensen had gehoord dat bèta-gamma een heel leuke en enthousiaste groep mensen aantrok.

Over dat laatste was geen woord gelogen. De ene student was nog enthousiaster dan de ander, met allemaal eigen passies en interesses, en daarnaast was iedereen ook nog eens geïnteresseerd in elkaars ideeën. Het is een heel sociale groep, met veel borrels, feestjes, maar ook inhoudelijke uitstapjes die georganiseerd werden door de studievereniging (tegenwoordig Spectrum). De veelal inspirerende colleges en vakken in het curriculum voelen terugkijkend als bonus.

Ondertussen blijf ik de harde bèta kant en mijn bredere interesses nog steeds combineren. Na mijn eerste jaar bèta-gamma koos ik voor de major kunstmatige intelligentie en daarna heb ik daaropvolgende de master Artificial Intelligence (ook aan de UvA) gevolgd. Nu werk ik als A.I. developer bij Quin, een startup in de zorgsector waar ik A.I. oplossingen ontwerp en ontwikkel. Een voorbeeld van zo’n oplossing is een algoritme dat voor een patiënt met heupklachten kan voorspellen of een heup-transplantatie de goede keuze is. Bij Quin heb ik voornamelijk technisch inhoudelijke bezigheden, maar ben ik ook continu bezig met de maatschappelijke toepassingen van de technieken die we ontwikkelen. 

Daarnaast ben ik ook actief bij Tactile, een technologiebedrijf gericht op de festival en evenementenbranche. Bij Tactile komt de harde bèta kant wat minder naar voren, hier liggen de uitdagingen vooral op zakelijk gebied, zoals hoe we ons product zo goed mogelijk op de markt kunnen brengen. Leuk feitje: Tactile ben ik met drie anderen begonnen en twee van hen zijn ook bèta-gamma alumni.

Lees hier meer over Tactile: https://tactile.events 
Lees hier meer over Quin: https://quin.m

Datum plaatsing: januari 2020