Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Bèta-gamma (Natural and Social Sciences)
Vergelijk

Alumni aan het woord

Drs. Merel Willemsen, consultant future scanning bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie, begon haar studie Informatiekunde met de Bèta-gamma-propedeuse en studeerde in 2006 cum laude af.

‘Bèta-gamma geeft een hoge toegevoegde waarde aan mijn werk'

‘Toen ik begon met de Bèta-gamma-propedeuse wist ik nog niet dat Informatiekunde bestond. Gelukkig zat dit ook in het onderwijsprogramma van de Bèta-gamma propedeuse. Na het eerste college Informatiekunde was ik meteen verkocht door de interessante combinatie van bedrijfskunde, mensen en technologie. Via mijn afstudeeronderzoek over het gebruik van multimediatechnologie door de politie op de plaats delict kwam ik TNO tegen, die op dat gebied ook onderzoek doet. Nu werk ik al bijna twee jaar als consultant future scanning bij de sectie Informatie- en Communicatietechnologie van TNO.

Mijn werk

Bij TNO werken we op projectbasis en ik doe zowel projecten met betrekking tot toekomstonderzoek als informatiekunde. Onderdelen van toekomstonderzoek zijn het analyseren van trends en klanten helpen om die trends te vertalen in een eigen visie en strategie. Onze klanten komen uit vrijwel alle sectoren, waardoor je veel verschillende mensen en domeinen tegenkomt. Projecten waarbij ik mijn Informatiekundige achtergrond gebruik zijn bijvoorbeeld het zoeken naar manieren om de politie te helpen bij het realiseren van Informatie Gestuurde Politie, en het opzetten en uitvoeren van een gebruikersonderzoek bij een pilot waarin een nieuwe biometrische technologie wordt getest.

Ik pak complexe problemen aan

Er zitten zeer veel verschillende expertisegebieden binnen TNO. De projecten en de projectteams zijn dan ook bijna altijd multidisciplinair. Dat is erg interessant maar ook wel eens complex. Het feit dat ik hier bij Bèta-gamma mee heb leren omgaan, geeft mij een hoge toegevoegde waarde in mijn werk.'