Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop. Je laptop moet aan een aantal minimumeisen voldoen.

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer €500,- zijn. Daarnaast heb je een Microsoft 365 nodig. Dit kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding.

Minimumeisen laptop

In een aantal vakken gebruik je zware software. Om dit aan te kunnen, heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

  • Minimaal een i5 processor
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag: SSD is aanbevolen, minimaal 500 GB opslagruimte
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze (inclusief adapter) regelmatig moet meenemen naar de faculteit 
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen
  • Een goed werkende webcam en microfoon

LET OP: een Chromebook, IPad of tablet voldoet niet aan de vereisten.

Besturingssysteem
We raden zeer sterk een Windows besturingssysteem aan. MacOS is ook mogelijk, maar vereist meer uitzoekwerk en eigen initiatief omdat de ondersteuning beperkter is. Daarnaast draait niet alle tijdens de opleiding gebruikte software zonder problemen op MacOS.

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van maximaal € 500 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een snijset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Veldwerk en excursies

Voor veldwerk of excursies als verplicht studieonderdeel kan een eigen bijdrage in de reis- en verblijfskosten in rekening gebracht worden. In de studiegids wordt bij het betreffende vak aangegeven wat de hoogte van de eigen bijdrage is.

Aansprakelijkheidsverzekering

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.