Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Biologie
Vergelijk

Collegegeld, studiekosten en laptopeisen

Om aan de opleiding Biologie aan de UvA te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. De hoogte hiervan wordt ieder jaar wettelijk vastgesteld. Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop. Je laptop moet aan een aantal minimumeisen voldoen.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Biologie niet in deeltijd volgen. 

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer €500,- zijn. Daarnaast heb je een Microsoft 365 nodig (studentversie). Dit kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding.

Minimumeisen laptop

In een aantal vakken gebruik je zware software. Om dit aan te kunnen, heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Webcam en microfoon
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze (inclusief adapter) regelmatig moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen

LET OP: een Chromebook, IPad of tablet voldoet niet aan de vereisten.

Besturingssysteem
We raden zeer sterk een Windows besturingssysteem aan. MacOS is ook mogelijk, maar vereist meer uitzoekwerk en eigen initiatief omdat de ondersteuning beperkter is. Daarnaast draait niet alle tijdens de opleiding gebruikte software zonder problemen op MacOS.

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van maximaal € 500 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een snijset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Veldwerk en excursies

Voor veldwerk of excursies als verplicht studieonderdeel kan een eigen bijdrage in de reis- en verblijfskosten in rekening gebracht worden. In de studiegids wordt bij het betreffende vak aangegeven wat de hoogte van de eigen bijdrage is.

Aansprakelijkheidsverzekering

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.