Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Informatiekunde

Bachelor
Vergelijk

Hoe zorg je ervoor dat een zoekmachine zoals Google snel de juiste en bruikbare informatie naar boven laat komen? Hoe ontwerp je een app die intuïtief is in gebruik? Welke taken in de gezondheidszorg kunnen door robots worden overgenomen? Met deze vragen en meer ga je aan de slag in de bachelor Informatiekunde.

Voertaal
Nederlands
Vorm
Voltijd
Locatie

⚙ Multidisciplinaire aanpak in de opleiding


mrt15
Bachelorweek: 15-22 maart
Bezoek een open dag of event

Waar gaat Informatiekunde over?

Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam is een multidisciplinaire opleiding waarin aspecten van ICT, organisatiekunde, psychologie, communicatie en digitale media samenkomen. Ben je geïnteresseerd in de manier waarop technologie het leven van mensen en het werk van organisaties beïnvloedt en makkelijker kan maken? Overweeg dan om Informatiekunde te komen studeren aan de UvA.

De studie is bij uitstek geschikt als je een ‘denkende doener’ bent die het leuk vindt om maatschappelijke uitdagingen op te lossen met de inzet van technologie. Je leert te onderzoeken hoe mensen waarnemen, communiceren en technologie gebruiken. Ook kijk je naar de manier waarop bedrijven en organisaties omgaan met grote hoeveelheden informatie. En je ontwikkelt vaardigheden voor het bedenken, ontwikkelen en implementeren van ICT-toepassingen.

Vijf redenen om Informatiekunde te studeren aan de UvA

Multidisciplinaire aanpak
 

Lees meer
De bachelor Informatiekunde aan de UvA kenmerkt zich door de multidisciplinaire aanpak: in de vakken komen onderwerpen uit technologie, psychologie, sociale wetenschappen en organisatiekunde samen en leer je verbanden te leggen tussen deze verschillende vakgebieden.

Leer zelf ontwerpen en programmeren

Lees meer
Vanaf dag één leer je bij ons zelf applicaties, systemen en gebruikersvriendelijke interfaces te ontwerpen. Hiervoor heb je geen programmeerervaring nodig; die krijg je in de opleiding. Je werkt vaak in kleine groepen aan een project, waarbij je een praktische oplossing ontwikkelt voor een echt probleem.

Verdiep je in actuele onderwerpen zoals data science en het ontwerpen van informatiesystemen

Lees meer
Het veld van informatiewetenschappen ontwikkelt zich in razend tempo. Wij geven in de opleiding veel aandacht aan actuele onderwerpen zoals data science en het ontwerpen van informatiesystemen. Ook leer je technieken uit de kunstmatige intelligentie te gebruiken.

Persoonlijk contact en begeleiding
 

Lees meer
Binnen de opleiding gaan we open en informeel met elkaar om. Zo heb je veel persoonlijk contact met je docenten en word je in het eerste jaar door een ouderejaarsstudent begeleid in het tutoraat. Onze studenten geven aan dat ze zich daardoor snel thuis voelen en makkelijker studievaardigheden oppikken.

Werk samen met het bedrijfsleven

Lees meer
Onze docenten werken veel samen met het bedrijfsleven, overheidsinstanties en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland. Zij spelen een grote rol bij ontwikkelingen in het vakgebied en hebben een groot (internationaal) netwerk. Voor jou als student betekent dit dat je veel aan de slag gaat met actuele voorbeelden uit de praktijk om je theoretische kennis in toe te passen.

Past Informatiekunde bij jou? 

  • Je hebt uiteenlopende interesses
  • Je vindt het uitdagend om maatschappelijke problemen op te lossen
  • Je hebt een vwo diploma (alle profielen) met wiskunde A of B

Lees meer over de toelating en inschrijven

Feiten & cijfers
Diploma
BSc Informatiekunde
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56842
Locatie
Science Park