Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatiekunde
Vergelijk

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb jij een buitenlandse vooropleiding, mis je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau of ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor? Kijk dan voor meer informatie:

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Vanaf 1 oktober tot uiterlijk 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Informatiekunde via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot Informatiekunde met de volgende profielen:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij met wiskunde A of B

  Je hoeft geen speciale voorkennis van computers of programmeerervaring te hebben om met de opleiding te kunnen beginnen. Wel moet je het leuk vinden om met computers te werken.

  Hbo-propedeuse, hbo-diploma of vwo-diploma oude stijl

  Heb je een vwo-diploma oude stijl, hbo-diploma of hbo-propedeuse? Dan moet je Wiskunde A of B op vwo-niveau hebben behaald.

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

  Mis je één of meer van bovenstaande vakken op vwo-niveau, dan kun je daar een deelcertificaat voor halen.

  In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een deel van de toelatingseisen aan te vragen. Dat kan als je door middel van een ander diploma of certificaat kunt aantonen dat jouw voorkennis op vergelijkbaar niveau is.

  Buitenlands diploma

  Heb je een buitenlandse vooropleiding?

  Om toegelaten te worden, moet je de volgende vakken op vwo-niveau met certificaat hebben behaald: 

  • Wiskunde A of B
  • Engels
  • Nederlands

  Aanmelden met een buitenlands diploma

  Meld je voor 1 mei aan in Studielink. Ook als je twijfelt of je aan alle toelatingseisen voldoet. Je ontvangt dan een e-mail van de UvA waarin je gevraagd wordt om informatie aan te leveren over je vooropleiding. Op basis van deze informatie beoordelen wij of je toelaatbaar bent. Mocht je niet toelaatbaar blijken te zijn of je wilt toch een andere opleiding doen, dan kun je in Studielink je aanmelding intrekken.

  Heb je een andere vraag over de toelating met een buitenlands diploma? Dan kun je terecht bij de Studenten Services. 

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor? Dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit.

 • 3. Check de studiekosten en collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Naast je collegegeld moet je voor de studie Informatiekunde rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop. Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je aan te melden bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en studeren en test je of de opleiding echt bij je past. Deelname aan UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving voor de opleiding. Om deel te kunnen nemen aan UvA Matching meld je je uiterlijk 18 mei 2023 met je UvAnetID aan via www.sis.uva.nl.

  Let op: zonder aanmelding kun je niet mee doen aan UvA Matching, dus zorg dat je je aanmelding op tijd geregeld hebt.

  UvA Matching voor de bachelor Informatiekunde vindt plaats van 1 t/m 9 juni. Vanaf donderdag 1 juni kun je je online voorbereiden, op woensdag 7 juni dien je aanwezig te zijn op het Science Park en op vrijdag 9 juni is de deadline voor de meerkeuzetoets.

Na (voorwaardelijke) toelating