Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Interdisciplinaire sociale wetenschap
Opslaan in favorieten

Toelating, inschrijving en matching

Als je je wilt inschrijven, doorloop je onderstaande stappen.

In september start je aan de UvA. Hoe ziet het onderwijs eruit? Lees de updates op de pagina voor aankomende/nieuwe studenten.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma 

  Met elk vwo-profiel kun je instromen in de bachelor Interdisciplinaire sociale wetenschap. Engels, wiskunde en geschiedenis in je profiel komen goed van pas.

  Hbo-propedeusediploma 

  Met een hbo-propedeuse heb je toegang tot de bachelor. De overstap naar de universiteit kan lastig zijn.
  Ook met een hbo-propedeuse moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum.

  Ook met een colloquium doctum moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

  Aanmelding

  UvA matching vindt plaats van 31 mei t/m 11 juni 2021. Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke ‘Checklist inschrijving’ zelf aanmelden voor UvA Matching.

  Je ontvangt een e-mail over de details van de matching en hoe en wanneer je kunt inloggen.

  Programma Matching Interdisciplinaire sociale wetenschap

  Digitale Matching met een facultatieve kennismakingsbijeenkomst (nog onder voorbehoud van de geldende Covid-19 maatregelen).

  De Matchingsprocedure bij Interdisciplinaire sociale wetenschap vindt online plaats. Om te voldoen aan de matching geldt voor iedereen dat je de volgende onderdelen afrondt:

  • Zelfstudie + Toets ( 31 mei – 11 juni)
  • Invullen van het intakeformulier (31 mei – 7 juni)
  • Intakegesprek via Zoom, enkel wanneer je hiervoor een uitnodiging hebt ontvangen van de opleiding (9 of 10 juni)

  Daarnaast biedt de opleiding aan de deelnemers aan de Matching de mogelijkheid om kennis met ons te maken. Dit zal, als de Corona richtlijnen het toelaten, plaats vinden op 9 juni 2021

  Na de Matching volgt een adviesbrief. Dit advies is niet bindend. Echter, het wordt sterk aangeraden om je studiekeuze te heroverwegen indien het advies negatief is.

  Vragen?

  Heb je vragen over UvA Matching of lukt aanmelding niet, raadpleeg dan de FAQ op www.uva.nl/uvamatching of neem contact op met de Education Desk Social Sciences.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Betaal het collegegeld

  Je bent pas ingeschreven als je aan zowel de inschrijf- als de betalingsverplichting hebt voldaan (en je bent toegelaten tot de opleiding in geval van een selectie/numerus fixus).

  • Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet inschrijven voor vakken (de uiterlijke datum van inschrijving voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen!).
  • Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.
  • Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.

  Lees meer over betaling van het collegegeld