Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Italië studies
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Italië studies echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Veelgestelde vragen Italië studies

In deze vlog beantwoordt onze student Sarah de veelgestelde vragen over de opleiding en vertelt hoe het is om Italië studie te studeren.

Meet & Ask voorlichting gemist?

Onderstaand pdf-bestand bevat de slides van de presentatie van de voorlichting van Italië studies. 

Chris
Hi, ik ben Chris en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over deze opleiding? Stuur me een berichtje via Instagram!
Stel je vraag aan Chris
Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Copyright: UvA FGw
Bij Italië studies concentreren we ons op alle facetten van het moderne Italië en zijn rol in de Mediterrane regio en de wereld. Heel belangrijk is daarbij ook de wisselwerking tussen actualiteit, cultuur en geschiedenis. Ronald de Rooij, universitair hoofddocent Lees het interview
Marit Haringa

'Ik ben de studie in eerste instantie gaan volgen omdat ik de taal wilde leren, maar je krijgt ook veel vakken over de cultuur en geschiedenis van Italië.'