Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Vijf redenen om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren

College van internationale toponderzoekers
 

Lees meer
Je krijgt college van onderzoekers die een sleutelrol speelden bij bijvoorbeeld de ontdekking van zwaartekrachtsgolven en de eerste foto van een zwart gat.

Onderzoek staat centraal in opleiding

Lees meer
Je werkt tijdens je studie mee aan onderzoeksprojecten bij onderzoeksgroepen bij de UvA en VU. Omdat deze onderzoekers ook je docenten zijn, stap je makkelijk bij hen binnen als je een vraag hebt over de stof.

Meest diverse Natuur- en Sterrenkunde opleiding van Nederland

Lees meer
De bachelor Natuur- en Sterrenkunde is de meest diverse Natuur- en Sterrenkunde opleiding van Nederland door de samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Je hebt een ruime keuze uit specialisaties in experimentele en theoretische natuurkunde en de sterrenkunde of een combinatie daarvan. 

Je werkt met de krachtigste telescopen en beste lasers
 

Lees meer
In practica ga je zelf aan de slag met de meest geavanceerde onderzoeksapparatuur, zoals de krachtigste telescopen en de beste lasers van Nederland.

Je wordt begeleid door een tutor

Lees meer
In je eerste jaar word je in kleine groepen door een ouderejaarsstudent begeleid in het tutoraat. Hierdoor voel je je snel thuis en pak je makkelijker de benodigde studievaardigheden op.
UvA-VU logo
Copyright: UvA
Ik word erg blij als ik door veel nadenken en praten over een ingewikkeld onderwerp tot een oplossing kom. Maurits Janssen, student Natuur- en Sterrenkunde Wat zeggen onze studenten over de opleiding?

Verschil met natuurkunde op het vwo 

Aan de universiteit doen wij onderzoek omdat we nieuwsgierig zijn naar hoe de wereld in elkaar zit. We willen weten waarom. Dit wordt ook wel fundamenteel onderzoek genoemd. Als student word je uitgedaagd om verder te kijken dan de formules die je al kent. Je maakt kennis met onderzoek naar de kleinste deeltjes, zoals atomen en quarks, maar ook naar de allergrootste structuren, zoals melkwegstelsels in het zichtbare heelal. Met natuurkundige theorieĂ«n zoek je naar een verklaring voor je bevindingen.

Past Natuur- en Sterrenkunde bij jou? 

  • Je hebt een VWO diploma (alle profielen) met wiskunde B
  • Je hebt aanleg voor natuurkunde en wiskunde
  • Je bent nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit

Lees meer over toelating en inschrijven

Dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde

Ben je op zoek naar een extra uitdaging en heb je naast wiskunde ook interesse in natuurkunde? Dan kun je kiezen voor de dubbele bachelor. 

Kijk of een dubbele bachelor iets voor jou is

Feiten & cijfers
Diploma
BSc Natuur- en Sterrenkunde
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
55013
Locatie
UvA Science Park en VU Campus