Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Deficiënties wegwerken

Psychobiologie

Heb je een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-diploma maar mis je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau, dan spreken we van deficiënties. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten.

Erkende certificaten

De volgende certificaten worden geaccepteerd door de opleiding: vwo deelcertificaten/staatsexamens, toelatingsexamens zoals van de UvA (KdVI), CCVX tentamens en testimonia van het Boswell Beta Instituut.

Aanmelden voor de opleiding

Je meldt je voor 15 januari via Studielink aan voor deze bacheloropleiding, óók als je je deficiënties nog niet hebt weggewerkt. Op 15 juli dien je te voldoen aan de vooropleidingseisen en moeten de certificaten ontvangen zijn. Als je verwacht pas na 15 juli maar wel vóór 31 augustus aan de toelatingseisen te kunnen voldoen, dan kun je voor 15 juli uitstel aanvragen. 

Ben je 21 jaar of ouder?

Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor, dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit. Met het halen van certificaten kun je voldoen aan het vereiste kennisniveau.

Jonger dan 21 jaar?

Heb je een havo-diploma en ben je op 1 september van het jaar dat je wilt instromen jonger dan 21 jaar, behaal dan een vwo-diploma met het juiste profiel. Dit kan bijvoorbeeld bij een ROC of bij instanties voor thuisstudie, zoals LOI, NHA of NTI.

Studieadviseur

De studieadviseur van Psychobiologie, Marleen Enschede, kan jou adviseren over de mogelijkheden van vrijstellingen en andere kwesties zoals het colloquium doctum.

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan kun je voor meer informatie over toelating terecht bij de Studenten Services.