Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Psychobiologie

Instanties voor cursussen en staatsexamens

De volgende certificaten worden geaccepteerd door de opleiding: vwo deelcertificaten/staatsexamens, toelatingsexamens zoals van de UvA (KdVI), CCVX tentamens en testimonia van het Boswell Beta Instituut.

 

Onderstaande instanties bieden cursussen dan wel tentamenmogelijkheden:

  • Het Korteweg-de Vries Instituut, het wiskunde instituut van de UvA, biedt een intensieve 4-weekse zomercursus en examen voor zowel wiskunde A als B aan. 

Meer informatie op de website van het UvA wiskunde instituut

  • Het NHA, de LOI, de Open Universiteit of een ROC bij jou in de buurt bieden cursussen en begeleiding ter voorbereiding op het staatsexamen. Je kunt je ook zelfstandig hierop voorbereiden. Houd rekening met de aanmelddeadline van 31 december.

  • Boswell-Bèta verzorgt vwo-bètacursussen en examens in de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.

  • De Centrale Commissie Voortentamen (CCVX) neemt voortentamens af in de vwo-vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde A en B. 
  • Beta Onderwijsinstituut Wismon biedt vwo-bètacursussen in wiskunde A, wiskunde B, biologie, natuurkunde en scheikunde. 
  • Als Engels op vwo niveau een toegangseis is, dan worden naast deelcertificaten en testimonia ook deze toetsen geaccepteerd:  TOEFL, Cambridge international Examinations, IELTS (academics module).

Meer informatie over de eisen voor Engels op vwo-niveau