Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Rechtsgeleerdheid

Studiebegeleiding

Tijdens je studie sta je er niet alleen voor. Je krijgt in elke fase van je opleiding de persoonlijke begeleiding die past bij de specifieke vragen van dat moment. Heb je nu een vraag? Stel ’m gerust: wij helpen je graag.

Werkgroepen: samen met je jaargroep

In je eerste jaar zit je in een vaste jaargroep van zo'n 24 tot maximaal 30 studenten. Samen doorlopen jullie alle werkgroepen van het eerste studiejaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Vind snel je weg met je mentor

Elke jaargroep heeft een mentor. Dit is een student uit een ander jaar die ervoor zorgt dat je als nieuwe rechtenstudent snel je weg vindt op de universiteit. Je mentor helpt je op weg met praktische zaken, bijvoorbeeld:

  • je rooster lezen
  • de digitale werkomgeving gebruiken
  • het wetboek gebruiken
  • arresten lezen

Een mentor organiseert ook een rechtbankbezoek en gastcolleges van juristen uit de rechtspraktijk.

Door de ogen van mentor Peretta Hoekstra

‘Een studentmentor is vanaf dag één een vertrouwd gezicht. Je kunt bij ons met uiteenlopende vragen terecht over bijvoorbeeld je rooster, boekenlijsten, cijfers en Canvas. Als studentmentor geef ik graag tips over leermethoden. Wat ik het leukste vind, is het persoonlijke contact met studenten. Na een paar maanden merk je duidelijk dat wat jij vertelt goed blijft hangen.’

Studievoortgang bespreken

Elke student krijgt ook een tutor. Dit is een docent van een van de eerstejaarsvakken met wie je in groepsverband en individueel gesprekken voert over je studievoortgang. En over de manier waarop je je studie kunt aanpassen aan je persoonlijke ambities en talenten.

Onderwijsbalie en studieadviseurs

Heb je vragen over de studie? Ga dan naar de Onderwijsbalie. Je kunt ook een afspraak maken met een studieadviseur of naar het inloopspreekuur.

Heb je andere vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.