Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Naast het collegegeld komen er nog extra studiekosten bij. Voor aanvang van het collegejaar moet je in het bezit zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen. De aanschaf van een eenvoudige laptop, met studentenkorting is rond de € 500,-. Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen die hieronder staan vermeld.

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer 750,- euro zijn. Daarnaast heb je Winddows Office 365 pakket nodig. Dit kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding. 

Minimumeisen voor de laptop

  • Minimaal een i5 processor
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag: (HDD of SSD): minimaal 128 GB, SSD is aanbevolen
  • WiFi: Dual-band 2.4GHz/5GHz
  • Een goed werkende webcam en microfoon
  • Een Mac laptop moet minimaal beschikken over het besturingssysteem OSX 10.9 (Mavericks)

Let op: een Chromebook, iPad of tablet voldoet niet aan de vereisten.

Besturingssysteem
In principe zijn alle besturingssystemen (Windows, macOS, Linux) te gebruiken, maar houd er rekening mee dat de meeste studenten Windows zullen gebruiken. Met een ander besturingssystemen is er mogelijk meer uitzoekwerk nodig. Sommige vakken kunnen software gebruiken die alleen onder Windows draait; de faculteit biedt de nodige software en licenties om hiervoor Windows in een virtuele machine te draaien. 

Verplichte studiemiddelen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal verschillen per studiejaar. In je eerste jaar ben je ongeveer € 750 kwijt. Je bent ongeveer € 250 kwijt in je tweede jaar en de kosten in je derde jaar zijn afhankelijk van de keuzevakken waar je je voor opgeeft.

Aansprakelijkheidsverzekering

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.