Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. Na afloop van UvA Matching ontvang je een persoonlijk advies van de opleiding.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Na je inschrijving ontvang je een bericht van de UvA met je UvAnetID. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard. Aanmelden voor UvA Matching is verplicht en kan vanaf 11 december tot uiterlijk 28 mei 2024.

Programma Matching Scheikunde

Tijdens UvA Matching Scheikunde bestudeer je literatuur, volg je hoor- en werkcolleges, maak je opdrachten en maak je de EChemTest (scheikunde kennistest op VWO niveau). Als afsluiting van de Matching maak je een toets.

Het hoorcollege is representatief voor de manier van college geven tijdens de bachelor. Met de behandelde stof volg je vervolgens een werkcollege waarin je opgaven maakt en vragen kunt stellen. Tijdens het werkcollege krijg je hulp van een ouderejaarsstudent Scheikunde. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat er van jou verwacht wordt tijdens de studie wat betreft inzet, motivatie en actieve deelname.

Op basis van je deelname en de toets die je maakt, krijg je een studieadvies. De matching is vooral bedoeld voor jezelf, om bevestiging te krijgen van je studiekeuze. Maak er optimaal gebruik van!

Data en locatie 

UvA Matching vindt plaats op het Science Park op maandag 10 juni. Als je je hebt aangemeld voor UvA Matching ontvang je eind mei een e-mail met meer informatie over het programma.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.