Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor Scheikunde

UvA Matching 2020

Scheikunde - 2 juni 2020

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei 2020 schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Na inschrijving meld je je via SIS aan voor UvA Matching. Hiervoor heb je je UvAnetID nodig. De aanmelddeadline voor UvA Matching is 14 mei 2020 en deelname is verplicht. 

Meld je aan voor UvA Matching in SIS via de checklist Matching

Programma matching Scheikunde

Vóór de matchingsdag van Scheikunde moet je online de EChemtest te maken. Hierover ontvang je te zijner tijd een email. Deze test geeft een globaal beeld van je kennis van de chemie. Op de matchingsdag volg je een hoorcollege verzorgd door docenten die ook eerstejaarsvakken geven. De inhoud van het college bestaat uit een aantal hoofdstukken uit een veelgebruikt eerstejaarsboek, Chemical Principles. In dit matchingscollege gaat de docent in op een aantal basisprincipes van de scheikunde en wordt de relevantie van de inhoud uit die hoofdstukken voor jou geschetst. Het is representatief voor de manier van college geven tijdens de bachelor. Met de behandelde stof volg je vervolgens een werkcollege waarin je opgaven maakt en vragen kunt stellen. Tijdens het werkcollege krijg je hulp van een ouderejaarsstudent Scheikunde. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat er van jou verwacht wordt tijdens de studie wat betreft inzet, motivatie en actieve deelname.

Het werkcollege wordt afgesloten met een korte toets. Je kunt meteen voor jezelf controleren of je de stof onder de knie hebt gekregen en er genoeg energie in hebt gestoken. Tijdens de opleiding verwachten we een soortgelijke actieve inzet.

De matching wordt afgesloten met een korte terugblik en reflectie, waarna er nog de nodige informatie wordt verstrekt voor het vervolg. Je krijgt een advies op basis van je deelname en de toets die je maakt. De matchingsdag is vooral bedoeld voor jezelf, om bevestiging te krijgen van je studiekeuze. Maak er optimaal gebruik van!

Data en locatie 

De UvA Matching  Scheikunde vindt plaats op dinsdag 2 juni 2020 op het Amsterdam Science Park.

Routebeschrijving naar het Amsterdam Science Park

Extra voorzieningen nodig? 

Heb je een functiebeperking (bijv. dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je extra voorzieningen nodig hebt, neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding, Ambi Oosterhout.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.

FAQ's UvA Matching

Terug naar stappenplan Toelating en inschrijving