Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Theaterwetenschap
Opslaan in favorieten

Na je studie

Lees hier wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

De studie Theaterwetenschap leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Promotieonderzoek

Na een onderzoeksmaster kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Je doet dan vier jaar onderzoek, geeft onderwijs aan de universiteit en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.

Een van de speerpunten van het onderzoek bij Theaterwetenschap aan de UvA is de Nederlandse theatergeschiedenis. Andere onderzoeksgebieden betreffen bijvoorbeeld de factoren die de blik en de perceptie van de toeschouwer beïnvloeden. Hoe kijkt het publiek? De ruimte waarin de voorstelling plaatsvindt, kan een belangrijke rol hierin spelen. In een schouwburg kan het publiek de voorstelling heel anders ervaren dan in een circustent of in een vlakkevloertheater.